Iværksætteri på skoleskemaet

Der er udviklet nyt undervisningsmateriale til eleverne på erhvervsuddannelserne.
Hver tiende håndværker starter i løbet af arbejdslivet en virksomhed op. Derfor er det nødvendigt med fokus på iværksætteri allerede på erhvervsskolerne. Foto: Colourbox.
Hver tiende håndværker starter i løbet af arbejdslivet en virksomhed op. Derfor er det nødvendigt med fokus på iværksætteri allerede på erhvervsskolerne. Foto: Colourbox.

Mange håndværkere prøver på et eller andet tidspunkt i deres arbejdsliv tilværelsen som mester af, og endnu flere drømme om at forsøge sig med foden under egen høvlbænk.

Omkring 10 procent gør noget ved drømmen og opstarter en virksomhed i løbet af deres liv. Derfor har Dansk Byggeri og Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise udviklet undervisningsmaterialer om virksomhed og business til eleverne på erhvervsuddannelserne. Det er nemlig ikke nok at være en god håndværker for at drive en fornuftig virksomhed – der skal også være styr på økonomi, salg, kundeservice, bogholderi og personale.

De rigtige kompetencer

– Vi har derfor nyt undervisningsmateriale, der udfordrer eleverne på områder, som de ikke bliver i dag. Der er mange, der starter egen virksomhed op i bygge- og anlægsbranchen, så selvfølgelig skal de unge have mulighed for at skærpe de kompetencer, der er nødvendige for at drive en succesfuld virksomhed, siger chefkonsulent Sidse Frich Thygesen, Dansk Byggeri.

Materialerne går under navnene Tømreriet, Mureriet og The Business Model Canvas., og de fører eleverne gennem kerneområder i en velfunderet virksomhed med udfordringer som at udvikle en kommunikationsplan, et virksomhedskoncept, en forretningsplan og lave en afklaring af kundegrundlaget og virksomhedens økonomiske grundlag.

Skal inspirere

– Mange af eleverne skal typisk selv ud og være iværksættere, og materialerne giver dem en god basis. De får nogle konkrete redskaber at arbejde med, så de er bedre rustet, når de skal starte deres egen virksomhed. Derudover håber vi på, at materialerne kan være med til at inspirere til endnu mere iværksætteri og entreprenørskab efter erhvervsuddannelserne, siger Beate Laubel Boysen, teamleder i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

Relateret indhold