Med bogen Pony Tricks indskriver det danske arkitektfirma Cebra sig i monografi-serien fra forlaget Damdi, der siden 2003 har udgivet monografier om udvalgte, internationale arkitekter. I Pony Tricks møder læseren Cebras humoristiske univers og kommer med bag kulisserne, som vidner til den proces, der fører frem til et opført byggeri. Samtidig er bogen et tværsnit af Cebras projekter, hvor deres yndlingsmotiver og tilbagevendende arkitektoniske temaer er fremhævet ? de såkaldte Pony Tricks.
Bogen inkluderer blandt andet et essay af den hollandske redaktør David Keuning fra Frame Publishers, der fremhæver Cebra som del af den danske bølge af arkitekter, der tog over efter 1990’ernes hollandske samtidsarkitektur, og som han karakteriserer som dristige og nytænkende. Samtidig beskriver han tegnestuen som lydhør, bevidst om sin kontekst og som repræsentant for et højt, kunstnerisk ambitionsniveau.
Pony Tricks
Det har ifølge stiftende partner hos Cebra Mikkel Frost været både inspirerende og udfordrende at finde materiale til bogen.
– Vi opdagede hurtigt, at selvom vores værker er meget forskellige, så har de mange fællestræk. Det føltes som arkæologi at grave i arkitekturens forskellige lag og erfare, at disse lag ofte har et slægtskab med tidligere projekter, siger Mikkel Frost.
Således endte bogen med titlen “Pony Tricks”. Forstået på den måde, at tegnestuens motiver og temaer er mangfoldige, men at det er blevet bearbejdet og fortolket forskelligt gennem årene.
Cebra er en dansk arkitektvirksomhed, der blev etableret i 2001 af arkitekterne Mikkel Frost, Carsten Primdahl og Kolia Nielsen. Fra foråret 2017 er arkitekt Mikkel Schlesinger indtrådt i partnerkredsen. Cebras vision er at udfordre arkitekturen og de har fokus på, at indsigten i brugeren, stedet og kulturen skal gå op i en højere enhed. Cebras projekter placerer sig primært inden for uddannelse, kultur og boliger.