Integrationshæder til NCC i Aarhus

Konceptet med at flytte et klasselokale ud på en byggeplads og kombinere teori og håndværk for unge, fik onsdag overrakt Aarhus Kommunes integrationspris. NCC ønsker at fortsætte med Virksomhedsskolen på sine byggepladser på Aarhus havn.
NCC Construction og Aarhus Kommune samarbejder om at gøre byggepladsen ved Dokk 1 energieffektiv. Foto: NCC.
NCC Construction og Aarhus Kommune samarbejder om at gøre byggepladsen ved Dokk 1 energieffektiv. Foto: NCC.

En smule teoretisk undervisning i en skurvogn og så ellers en masse praktisk erfaring blandt professionelle håndværkere. Den opskrift på integration af unge, som er ved at køre sur i uddannelse, har nu fået Aarhus Kommunes integrationspris 2014. Med prisen følger en check på 10.000 kr.

– Virksomhedsskolen, Aarhus Havn gør et fantastisk flot arbejde for at skabe et uddannelseskoncept for unge, der ellers kan have svært ved at komme i gang med en uddannelse, og det gjorde udslaget, siger borgmester Jacob Bundsgaard om det vindende projekt.

Vi fortsætter

Direktør i NCC Construction Palle Bjerre Rasmussen var stolt over at modtage prisen, men sendte samtidig rosende ord til alle involverede:

– Det er rigtig godt gået af alle på og omkring projektet, for deres engagement har været helt afgørende for, at det er blevet en succes. Og da vi hos NCC er så privilegerede at have flere store byggesager her i Aarhus, finder vi det helt naturligt at fortsætte konceptet, sagde han.

Mange Aarhus-projekter

Ud over Dokk1 på Aarhus Havn er NCC i færd med at opføre det kommende Havnecenter og et nyt stort lejlighedskompleks, Havneholmen, ved siden af Isbjerget. Desuden skal NCC bygge på Frederiks Plads, der er et blandet projekt med kontorer, butikker og boliger.

Virksomhedsskolen, Aarhus Havn, er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Produktionsskole, NCC Construction og Aarhus Kommune. Skolen er et nyt koncept for, hvordan man kan hjælpe unge, der ellers kan have svært ved at komme i gang, som er en praktisk vej til uddannelse.

Virksomhedsskolen startede 1. august 2012 med tre elever og siden haft 73 elever indskrevet. Lige nu er 16 elever tilknyttet byggeriet.

Relateret indhold