idverde på gødning – opkøb af Grøn Vækst er en realitet

idverde-gruppen i Danmark runder med opkøbet af Grøn Vækst en milliard i årlig omsætning. Dataintelligens, bæredygtighedstænkning, IoT og droner skal løse fremtidens større og mere komplekse anlægs- og driftsopgaver.
CEO og landechef for idverde Danmark, Morten Dohrmann Hansen, skal nu få det bedste ud af de forskellige spidskompetencer, som hhv. Grøn Vækst, OKNygaard og Malmos har.
CEO og landechef for idverde Danmark, Morten Dohrmann Hansen, skal nu få det bedste ud af de forskellige spidskompetencer, som hhv. Grøn Vækst, OKNygaard og Malmos har.

Anlægsgartnerkoncernen idverdes opkøb af konkollegaen Grøn Vækst er nu godkendt af Konkurrencestyrelsen. Grøn Vækst har som landsdækkende anlægsgartnervirksomhed vokset støt over de sidste 10 år, og kunne i marts præsentere det hidtil bedste regnskab med et overskud efter skat på knap 12,7 mio. kroner (mod 3,2 mio. kr. i 2020) og en omsætning der steg med 44 % i forhold til 2020.

Med opkøbet kommer Grøn Vækst i familie med OKNygaard og Malmos, så de tre enheder tilsammen udgør Idverde Danmark.

CEO og landechef for idverde, Morten Dohrmann Hansen, siger:

– Grøn Vækst er en stærk partner med stor viden om bl.a. biodiversitet og en tæt kontakt til det lokale marked. Det passer godt ind i vores strategi om at blive førende partner inden for naturbaserede løsninger til udemiljøer i Danmark, siger han.

Forskellige kompetencer

idverde Danmark dækker alle dele af landskabs- og anlægsgartnerbranchen. Urban natur med grønne byrum, plads til leg og bevægelse i alle niveauer samt udvikling af nye grønne landskaber er en del af visionen om at være branchens bedste til at bygge, anlægge og vedligeholde grønne områder.

– Strategien i idverde har fokus på at samle selskaber med forskellige kompetencer og udvikle netop disse kompetencer, så gruppen bliver den absolut førende grønne partner. Grøn Vækst, OKNygaard og Malmos har forskellige spidskompetencer som markedet efterspørger. Det langsigtede mål er at kunne tilbyde kunderne alle de kompetencer, som er nødvendige for at kunne levere komplette naturbaserede løsninger, forklarer Morten Dohrmann Hansen.

Ud over specialisering i drift og vedligeholdelse af grønne områder arbejder Grøn Vækst også med vintertjeneste, nyanlæg, ejendomsservice, træpleje, anlæg af beplantning og græs m.v.
Ud over specialisering i drift og vedligeholdelse af grønne områder arbejder Grøn Vækst også med vintertjeneste, nyanlæg, ejendomsservice, træpleje, anlæg af beplantning og græs m.v.

Større offentlige udbud

Grøn Vækst har i dag fire afdelinger i Roskilde, Hillerød, Slagelse, og Holstebro med knap 180 medarbejdere, der har specialiseret sig i drift og vedligeholdelse af grønne områder for større private virksomheder, i offentlige parker og på kirkegårde.

Ledelsen ser store fordele i – på dette tidspunkt i vækstrejsen – at indgå i en større sammenhæng for fortsat at kunne være relevante for kunderne og gøre en reel forskel i forhold til de klima- og biodiversitetsudfordringer, verden står over for.

– Vi ser stadig større offentlige udbud, bl.a. i form af rammeaftaler, som dækker alle former for drift og pleje af udearealer. Tendensen ses også hos de store landsdækkende virksomheder, som efterspørger en leverandør, der kan løse den samlede opgave, uanset hvor i landet opgaven skal udføres, forklarer Jakob Kristensen, som sammen med Thomas Olesen er grundlægger af Grøn Vækst.

IoT og droner er fremtiden

De større og mere komplekse anlægs- og driftsopgaver forventes at omfatte et markant øget behov for dataintelligens, bæredygtighedstænkning, klimasikring, CO2-fangst, vandhåndtering samt biodiversitet.

Derfor arbejder idverde intensivt indenfor IoT og droner, fælles systemer for CO2-dokumentation og LCA (livscyklusanalyse) samt en bæredygtighedscertificering efter den mest omfattende internationale standard – B-Corp.

– Dokumentation er en del af de data, som skal bruges til at udvikle vores egen forretning og dermed skabe nye løsninger og merværdi for både kunderne, klimaet og den verden vi er en del af, slutter Morten Dohrmann Hansen.

Relateret indhold