Giver bæredygtigheden en hånd

Nyt partnerskab mellem Carl Ras og Havnens Hænder giver håndværkere nemmere adgang til bæredygtige byggematerialer
Havnens Hænder med Karl Nørgaard, Magnus Henriques og Mikkel Damgaard Nielsen er specialiserede i bæredygtige byggematerialer
Havnens Hænder med Karl Nørgaard, Magnus Henriques og Mikkel Damgaard Nielsen er specialiserede i bæredygtige byggematerialer

Det er svært at bygge bæredygtigt, hvis man ikke kan skaffe miljøvenlige byggematerialer. Den erkendelse har nu ført til et lidt specielt partnerskab.

Værktøjsleverandøren Carl Ras har nemlig indgået et partnerskab med det lille bæredygtige byggemarked Havnens Hænder. Målet er at gøre det nemmere for flere håndværkere at bygge bæredygtigt.

– Vi oplever, at vores kunder vil gå i en mere bæredygtig retning. Men de mangler viden om bæredygtige materialer og byggeteknikker, og de er udfordret på, hvordan de skal gribe det an, fortæller Gorm Rasmussen, administrerende direktør i Carl Ras.

– Gennem det nye partnerskab med Havnens Hænder ønsker vi at klæde vores kunder bedre på til bæredygtige løsninger og forbedre adgangen til dem. Så det bliver nemmere at bygge bæredygtigt.

Havnens hænder er Danmarks første byggemarked for bæredygtige og biobaserede byggematerialer og ligger på Refshaleøen i København. Her er man overbevist om, at det samarbejdet vil fremme den gode sag.

– Det giver os bedre mulighed for at udbrede kendskabet til de nye byggematerialer på det danske marked, så vi sammen kan gøre en forskel for miljøet og indeklimaet, fortæller Karl Nørgaard, Magnus Henriques og Mikkel Damgaard Nielsen; de tre håndværkere, der står bag Havnens hænder.

Tilsammen har de mere end 20 års erfaring med byggematerialer og byggemetoder og har selv bygget med de bæredygtige og biobaserede byggematerialer, de sælger.

De sidste par år har de arbejdet på at få fat i gode og sunde byggematerialer i hamp, ler, træ og kalk som alternativer til beton, gipsplader og stenuldsisolering.

– Vores byggematerialer er importeret fra Belgien, Tyskland og Frankrig, og flere af dem er endnu ikke set i Danmark før. De er meget renere og bedre for naturen, og er sundere at arbejde med. Samtidig har de lav miljøpåvirkning og bidrager til sundere bygninger og et sundere indeklima, fortæller de.

Relateret indhold