GI støtter yderligere ni projekter

Bestyrelsen i Grundejernes Investeringsfond har uddelt støtte til flere projekter - fra erhvervsuddannelser over PCB og VR til Masterclasses.
Den2radio.dk har fået støtte til podcastserien "Håndværk, håndværkere og fremtidens arbejdsmarked - hvem vinder : håndværkeren eller robotterne? Pressefoto.
Den2radio.dk har fået støtte til podcastserien "Håndværk, håndværkere og fremtidens arbejdsmarked - hvem vinder : håndværkeren eller robotterne? Pressefoto.

Brugen af VR som et arkitektonisk værktøj, BLOXHUB Byggeskole og brugens af nanofillterteknik til filtrering af lufttilførsel i etageboliger er blandt de projekter, GI har besluttet at støtte og følge.

SBi

SBi har fået støtte til projektet “Materialer til varmeisolering af bygninger”.

Projektets formål er at udarbejde en SBi-anvisning om materialer til varmeisolering af bygninger og brugen af materialerne i bygninger. Anvisningen skal tilvejebringe og videregive kendt viden om de mest anvendte materialer til varmeisolering af bygninger.

De enkelte materialer beskrives ud fra de væsentlige materialeegenskaber i forhold til varmeisolering af bygninger. Li-geledes beskrives materialernes mulige anvendelse i bygninger samt mulige begrænsninger i forhold til fx brandkrav og lydkrav.

Teknologisk Institut

Teknologisk Institut har fået støtte til projektet “Bakterieforekomst i opfugtede konstruktioner”.

TI rekvireres ca. 600 gange årligt til at undersøge bygningers indeklima i forbindelse med, at beboere klager over helbredsmæssige gener ved ophold i bygningen. Det kan være en udfordring at fastsætte den nøjagtige årsag til disse gener, derfor vil TI nu forsøge at at belyse bakterieforekomst samt artssammensætning af bakterier i opfugtede konstruktioner i boliger i Danmark.

Derudover ønskes det belyst, om der ved fund af skimmelsvampevækst i opfugtede konstruktioner ligeledes kan påvises vækst af bakterier.

Bispebjerg Hospital

Bispebjerg Hospital har fået støtte til projektet “Helbredskonsekvenser – PCB”.

Formålet med projektet er at undersøge, om optagelse af PCB-forbindelser fra byggematerialer i boligen er forbundet med en øget risiko for bestemte sygdomme, som der på eksperimentelt grundlag er rejst mistanke om.

Det drejer sig om visse kræftsygdomme, hjerte-karsygdom, type II-diabetes, kognitive forstyrrelser samt påvirkning af forplantningsevnen.

KADK

KADK har fået støtte til projektet “Virtual Scenario Responder – VSR”.

VR-teknologien har nået et kvalitetsmæssigt niveau hvor den kan bruges som et aktivt element i vores hverdag. Projektets fokus er anvendelsen af teknologien indenfor oplevelsen af arkitektur for at kunne simulere et givent byggeris arkitektoniske udtryk med henblik på at teste om det virker efter hensigten og at anvende VR som et egentligt designredskab i praksis og et stærkt dialogværktøj mellem bruger, rådgiver og bygherre.

KADK vil i dette projekt udvikle en Virtual Scenario Responder – VSR – hvori der helt konkret kan simuleres, innoveres og kommunikeres omkring oplevelsen af rum, arkitektur og byrum allerede i skitseringsfasen så den virtuelle model bliver et aktivt redskab både for den formgivende arkitekt og for inddragelse af de andre aktører i byggeprocessen.

BARK Rådgivning

BARK Rådgivning har fået støttet til projektet “Master Class – Nordiske tendenser”.

I løbet af det sidste år har nogle af tidens største arkitekter: Valerio Olgiati, Tom Emerson, Adam Caruso og Stephen Bates afholdt forelæsninger i Bygningskulturens Hus for fulde huse. En ny runde af Master Class arrangementer skal sætte fokus på de arkitekter, der på den ene side vedkender sig denne nordiske arv fra især arkitekterne Alvar Aalto, Gunnar Asplund og Sigurd Lewerentz og på den anden side udfordrer de gamle traditioner, værdier og synpunkter i en aktuel samfundsmæssig kontekst.

Ca. 70 procent af opgaverne i byggebranchen foregår i dag med at transformere, renovere og udvikle den eksisterende bygningsmasse. En udvikling som også afspejler sig i den nyere nordiske arkitekturtradition, hvor langt flere arkitekter end tidligere skal arbejde med at transformere eller bygge videre på eksisterende strukturer.

BLOX Hub

BLOX Hub har fået støtte til projektet “BLOXHUB-Byggeskole”.

Projektet vil udvikle, afprøve og tilpasse metoder i tværfagligt samarbejde, læring, innovation og ledelse i byggeriet på forskellige byggeområder med baggrund i erfaringer fra tidligere gennemført foranalyse. Metoder og læringspraksis vil blive udviklet og afprøvet med deltagelse af elever og undervisere repræsenteret ved uddannelsesinstitutioner, der leverer dimittender til byggebranchen (arkitekt-, ingeniør-, bygningskonstruktør-, antropolog-, sociolog-, økonomi-, erhvervsuddannelser o.a.), sammen med lærende og innovative medarbejdere og ledere fra byggeriets virksomheder.

Udviklingen og afprøvningen sker gennem fire udvalgte eksempler på tværfaglige undervisningsmoduler i form af sommer-, vinter-, eller weekendskoler på BLOXHUB i København.

SBi

SBi har fået støttet til projektet “Filtrering af lufttilførsel i etageboliger”.

Formålet med projektet er at demonstrere i praksis, at filtrering af luftilførslen ved hjælp af et videreudviklet nanofiberfilter kan forbedre indeklimaet i etageboliger. Projektet sigter mod at skabe bedre og sundere boliger gennem reduktion af partikler og gasformige forureninger i indeklimaet i etageboliger.

DEA

Tænketanken DEA har fået støtte til projektet “Responsive erhvervsuddannelser”.

Teknologien er i rivende udvikling: Disruption, den fjerde industrielle revolution, digitalisering, automatisering og robotter, gør responsive uddannelser helt centrale for at sikre, at Danmark har en arbejdsstyrke med de rette kvalifikationer.

Den teknologiske udvikling giver nye muligheder og udfordringer på alle uddannelsesniveauer og -retninger, men særligt i håndværksfagene og de fag, der er teknologisk orienterede. Det medfører store krav til, at uddannelserne skal være responsive, så de afspejler det arbejdsmarked, de uddanner til, men også er på forkant og uddanner til håndteringen af nye teknologier – også de teknologier, vi endnu ikke kender.

Den2radio.dk

Den2radio.dk har fået støtte til podcastserien “Håndværk, håndværkere og fremtidens arbejdsmarked – hvem vinder: håndværkeren eller robotterne?”.

I projektet produceres og formidles 20 udsendelser af gennemsnitligt 20 minutters varighed med fokus på håndværk, fortalt af håndværkerne selv – både som kulturarv og mhp. fremtidige arbejdsmuligheder, hvor den voksende automatisering og robotterne kommer til at præge og forandre arbejdsmarkedet. Man vil undersøge udvalgte fag og debattere fremtidens arbejdsmarked.

Serien er fordelt med 16 udsendelser om håndværk og fire om fremtidens arbejdsmarked.

Relateret indhold