Projekter hos GI
- Siden 2012 er antallet af aktive projekter hos GI steget fra 38 114 aktive projekter i 2017. I samme tidsrum er antallet af projektejere steget fra 15 til i alt 50 projektejere.
Eliminering af skimmelsvamp, korrekt indvendig isolering, stop for naborøg, fugtstandsning, korrekt taglægning, beskrivelse af badeværelsesrenovering, kåring af Danmarks bedste renovering og meget andet.
Det er blot nogle få eksempler på hvordan 40 millioner kroner årligt anvendes til gavn for udvikling af ny viden, som stimulerer det gode liv i boligen. Pengene kommer fra GI, Grundejernes Investeringsfond.
500 millioner på bordet
En række fonde og organisationer står sammen med GI om at få resultater for støttemidlerne. Fra 2012 til og med 2017 løb den samlede projektsum for i alt 168 projekter op i 500 millioner kroner. Heraf har GI bidraget med ca. en tredjedel.
– Den fælles indsats er udtryk for et strategisk mål om at få relevante parter til at samarbejde om forskellige problemstillinger til stor gavn for udbyttet af et givent projekt, fortæller Søren Meyer, udviklingschef hos GI.
Et eksempel er Renoverprisen. Den finansieres ligeligt af Realdania og GI. På den måde har det været muligt at promovere Renoverprisen med større styrke, nå flere modtagere og give den større betydning for samfundet.
Ungdommen støttes
Elever og studerende i byggefaglige fag er vigtige for fremtidens gode renovering. Derfor er der også mange projekter, som berører unge i uddannelse.
Der bliver mangel på håndværkere og bygningskonstruktører i nær fremtid. Alt for få vælger den uddannelsesvej, og en af de store forkæmpere for en positiv ændring af det er SkillsDenmark, som er tovholder på det succesfulde mesterskabsevent DM i Skills, hvor unge fra mange fag konkurrere om at bliver den bedste murer, tømrer osv.
DM i skills involverer hver eneste tekniske skole og folkeskole i Danmark.
Forskningen
Hvert år uddeles store millionbeløb til forskning i områder, som skabe ny viden om renovering og vedligehold af ældre ejendomme.
Forskning i skimmelsvamp, indvendig efterisolering, naborøg, ventilation, håndtering af byggeaffald er eksempler på områder i forskningens verden, som modtager støtte. Projektejere fra forskningen er fx Statens Byggeforskningsinstitut, DTU, Arkitektuddannelserne, VIA University College og Teknologisk Institut m.fl.