Fremtidens arkitekter og designere får ordet på Folkemødet

Oplev arkitekt- og designstuderende på KADK dyste om den bedste bæredygtige idé i Løvens Hule, og vær med, når de med performance og debat stiller skarpt på et af samfundets fornemmeste opgaver.
Det skal være nemmere at få alle med - også dem, der ikke er som folk er flest. Det er arkitektstuderende fra KADK i hvert fald enige om. Foto: Colourbox.
Det skal være nemmere at få alle med - også dem, der ikke er som folk er flest. Det er arkitektstuderende fra KADK i hvert fald enige om. Foto: Colourbox.

De unge vil have en grøn og retfærdig fremtid. Det har den seneste tids globale klimamanifestationer og ikke mindst det netop afholdte folketingsvalg slået fast. Dét kræver, at der bliver sat skub i samfundsløsningerne – her og nu.

Derfor tager studerende og nyudklækkede kandidater fra KADK – Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – i år til Folkemødet på Bornholm med rygsækken fuld af konkrete, kreative og tankevækkende løsninger på verdens største problemer.

I “Løvens Hule” kan man møde tre unge arkitekter, der fortæller om ålegræs som byggemateriale, et flytbart shelter til hjemløse, og monumenter som vidner om Københavns milliardinvestering i skybrudstunnelser. Jakob Brandtberg Knudsen, Arkitektskolens fagleder, og Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder, styrer ordet blandt publikum og panelet, som blandt andet består af Jesper Nygård, administrerende direktør i Realdania, og Anne Skovbo, direktør i By & Havn.

KADK’s arkitekter og designere sætter også fokus på det bærende princip bag de 17 verdensmål: At ingen mennesker må lades i stikken “Leave no one behind” med afsæt i, hvordan man skaber et samfund med plads til alle mennesker, også dem, der er udfordret af fysiske handicap. Det sker i samarbejde med Bevica Fonden, Arkitektforeningen og Muskelsvindsfonden.

Emnet bliver foldet ud gennem performances af studerende og en debat under overskriften: “Designer vi til gennemsnittet?”. Debatten indledes med en monolog af journalist Jacob Nossell, der kender til de udfordringer, man møder, når man ikke ligner gennemsnitsmennesket.

KADK har arbejdet strategisk med verdensmålene i uddannelse og forskning siden 2016.

Relateret indhold