Freja sætter udviklingsejendomme til salg

12 ejendomme sættes nu til salg af Freja Ejendomme, der ser udviklingspotentiale i flere af dem.
Freja Ejendomme anfører selv, at det gamle Veterinær Institut har et stort udviklingspotentiale. Foto: Kontraframe.
Freja Ejendomme anfører selv, at det gamle Veterinær Institut har et stort udviklingspotentiale. Foto: Kontraframe.

Freja Ejendomme sætter nu 12 tidligere statslige ejendomme til salg på det private marked, og flere af dem har udviklingspotentialer, der vil give aktivitet byggebranchen. Freja Ejendomme fremhæver i en pressemeddelelse blandt andet ejendommen Amagerfælledvej 52-56, der betstår af en gammel villa og en mindre lagerbygning lige ved Københavns Universitet Amager og Bikubenkollegiet.

– Det vil være oplagt at rive de eksisterende bygninger ned og i stedet bygge eksempelvis ungdomsboliger eller kollegieboliger på grunden. Vi er ved at udarbejde et skitseforslag, der viser, hvordan man kan udnytte grundens placering til at skabe nogle flotte boliger til studerende. Men det er klart, at sådanne planer kræver godkendelse fra kommunen, så en kommende køber skal have en dialog med Københavns Kommune om, hvad der kan bygges på grunden, siger salgsdirektør i Freja Ejendomme Jes Rovsing.

Det vil være oplagt at rive de eksisterende bygninger ned og i stedet bygge eksempelvis ungdomsboliger eller kollegieboliger på grunden.

Jes Rovsing Salgsdirektør, Freja Ejendomme

Klassiske bygninger

En anden mulighed for ejendomsudviklerne er det gamle Veterinær Institut på Rolighedsvej 25. Instituttet flytter til Lyngby og efterlader en stor ejendom med et grundareal på cirka 22.500 kvm på Frederiksberg.

– Rolighedsvej 25 er virkelig et scoop. Her er moderne og klassiske bygninger side om side og virkelig fine grønne områder – alt sammen kun få minutter fra Forum Metrostation. Det er en ejendom med et gigantisk udviklingspotentiale. Vi glæder os til at komme i gang med at udvikle ejendommen sammen med interesserede investorer, siger Jes Rovsing.

Derudover er den tidligere politistation i Store Kongensgade 100 til salg, ligesom naboejendommen i nummer 106 bliver udbudt til salg.

– Vi forventer, at de to ejendomme i Store Kongensgade vil vække stor interesse blandt investorerne. Store Kongensgade er jo en af de bedre beliggenheder, du kan få i København, siger Jes Rovsing.

Universitetsbygning i Aalborg

Udover ejendomme i hovedstaden har Freja også sat bygninger til salg i resten af landet, heriblandt en tidligere universitetsbygning i Aalborg og en politiejendom i Haderslev. Her er der ifølge Freja tale om velholdte ejendomme, der vil kunne overtages med det samme.

– Det sidste års tid har vi oplevet, at de gode tider på ejendomsmarkedet har spredt sig fra hovedstaden til resten af landet. Vi har blandt andet solgt rigtig mange af vores jyske ejendomme. Derfor skulle det ikke undre mig, hvis en del af de ejendomme i Jylland, der netop er sat til salg, ryger hurtigt, slutter salgsdirektøren.

Ejendommen Store Kongensgade 100 forventes også at opleve stor interesse fra investorer. Foto: Kontraframe.
Ejendommen Store Kongensgade 100 forventes også at opleve stor interesse fra investorer. Foto: Kontraframe.

Relateret indhold