Fine takter fra HP Byg

Den nordjyske entreprenør fik et resultat før skat på godt syv millioner kroner, og man er nu endelig fri af forpligtelser til tidligere ejere.
Adm. direktør Henrik Petersen, HP Byg.
Adm. direktør Henrik Petersen, HP Byg.

HP Byg har med succes haft fokus på processer og forretningsgange de senere år og har nået første delmål på bundlinjen. Virksomheden har netop offentliggjort et af sine hidtil bedste regnskaber, der viser en omsætning på 260 millioner kroner og et resultat før skat på 7,3 millioner kroner.

– Vi har været igennem nogle spændende år, hvor vi løbende har arbejdet med udviklingen af virksomheden. Det afspejles tydeligt i vores regnskab for 2013, og det er vi naturligvis både glade for og stolte over, forklarer adm. direktør Henrik Petersen i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at resultatet endda er belastet af kontant indfrielse af en limiteret kaution på otte millioner kroner til den tidligere ejers pengeinstitut.

– Der eksisterer nu ikke flere forpligtigelser i forhold til det tidligere ejerskab, og der er således gjort rent bord, og vi kan for alvor se fremad, fastslår han.

Valg og fravalg

HP Byg har optimeret en række interne processer og arbejder efter nogle meget præcise strategiske målsætninger:

– Det er helt afgørende at have en klar strategi om, hvilke typer af byggeopgaver man vil gå efter. Det kræver nogle valg og ikke mindst svære fravalg, men vi arbejder meget konsekvent efter vores overordnede mål. Eksempelvis er boligbyggeri for privatkunder ikke længere et strategisk forretningsområde for os, og vi går målbevidst efter at udføre total-, hoved- eller fagentrepriser for professionelle kunder, pointerer Henrik Petersen direktøren.

Flytter i nyt

HP Bygs strategi har for alvor givet pote i 2013, der har været præget af en rekordstor ordretilgang. Flere af de nye projekter er godt i gang og færdiggøres enten i indeværende eller næste år. Ikke mindst derfor har Henrik Petersen positive forventninger til fremtiden.

– Vi forventer at vækste på både top- og bundlinje i 2014 sammenlignet med 2013. Vi har en meget solid ordrebeholdning og vinder stadig nye opgaver. Vi kommer ud af 2013 med en styrket egenkapital og en stærk likviditet og dermed et stærkt fundament for yderligere vækst.

HP Byg beskæftiger i øjeblikket godt 120 medarbejdere. Virksomheden er i gang med at bygge nyt domicil i Aalborg og samler således de to hidtidige afdelinger på én lokalitet. Det sker med virkning fra efteråret 2014.

Relateret indhold