FOLKEMØDET: TEC’s (Technical Education Copenhagen) praktikcenter har fra 1. juni fået ny leder. Det er Bent-Ole Bohn, som Dagens Byggeri mødte ved Folkemødet på Bornholm.
Som praktikcenterchef bliver hans opgave at medvirke og bidrage til en forsat udvikling af praktikcentret og sikre, at eleverne får et uddannelsesmiljø, der er giver samme faglige niveau som virksomhedspraktik.
Der ligger nogle udfordringer i forhold til de unge mennesker, fordi der er meget store forskelle på, hvordan de er parate til at komme ud i virksomhederne.
Bent-Ole Bohn Leder af TEC
Han er tidligere installatør, men har de senere år arbejdet som konsulent i udvikling og vedligeholdelse af vvs-energiuddannelsen.
– Der ligger nogle udfordringer i forhold til de unge mennesker, fordi der er meget store forskelle på, hvordan de er parate til at komme ud i virksomhederne, siger Bent-Ole Bohn til Dagens Byggeri.
Bedre støbning
Han peger videre på, at med den nye erhvervsskolereform vil de elever, der fremover kommer i praktikcentret, være af en bedre støbnin.
– De er mere uddannelsesparate. De skal have en forståelse af, hvordan arbejdsmarkedet fungerer, og hvordan man håndterer at komme ud i en virksomhed. Nogen af dem skal også være mere aktive i forhold til at finde arbejdspladser. Der er nogle elever, som har fået lige lovlig meget hjælp hjemmefra i forhold til at skulle træffe egne beslutninger. Det er vigtigt som ung at tage ansvar for sit eget liv. De skal tage ansvar for den tillid, virksomhederne viser dem ved at ansætte dem. De har på nogle områder været vant til, at andre løser problemerne for dem, så de ser det ikke som en udfordring, de selv skal bidrage til, men en udfordring som andre skal løse for dem. Det skal ændres, siger Bent-Ole Bohn videre.
En udfordring
Han peger på, at det for skolepraktikcentrerne er en udfordring at sikre, at de med deres aktiviteter ikke er en konkurrent til bestående virksomheder, men på den anden side skal de unge også have nogle opgaver, der er relevante i forhold til, hvad der står i uddannelsesbekendtgørelsen.
– Vi skal opfylde de beskrevne uddannelsesmål for de enkelte brancher. Derfor vil jeg meget gerne invitere forskellige virksomheder på besøg, så de kan se, hvordan et skolepraktikcenter fungerer. Aktiviteten skal være åben og gennemsigtig, og eleverne har nogle gode evner, der kan bruges i virksomhederne, lyder det fra Bent-Ole Bohn, der understreger, at det er vigtigt, at eleverne har de nødvendige basiskundskaber, når de starter.
– Dem skal de kunne, når de forlader folkeskolen. Det er ikke noget, vi skal bruge tid på i erhvervsuddannelsen.