En FRI-rådgiver skal være på forkant med udviklingen

Peder Tor Hessellund Schiønning er 33 år og en af fem finalister til at blive årets unge FRI Rådgiver i 2019 - især hans evner for digitalisering fremhæves af dommerkomiteen.
Peder Tor Hessellund Schiønning er en af de fem finalister til at blive årets unge FRI Rådgiver i 2019. Pressefoto.
Peder Tor Hessellund Schiønning er en af de fem finalister til at blive årets unge FRI Rådgiver i 2019. Pressefoto.

De fem finalister

  • Claus Maimann Davidsen, 34 år, Archiland – nomineret med projektet “Bofællesskabet Mageløse”
  • Henrik Bredahl Kock, 31 år, COWI – nomineret for sine bidrag til design med videre af den nye Storstrømsbro
  • Jan Vig Nielsen, 33 år, Rambøll – nomineret for renovering af Bryghusbroen
  • Gitte Gylling Olesen, 35 år, Rambøll – nomineret for bæredygtighedsledelse med videre i forbindelse med Middelfart Rådhus
  • Peder Tor Hessellund Schiønning, 33 år, MOE – nomineret for DTU’s Bygning 310

– Peder Schiønnings bidrag og greb om projektet og processen på Bygning 310 på DTU er virkelig imponerende. Samtidig var hans evne til at arbejde med digitale modeller, så de kunne anvendes direkte af entreprenøren, banebrydende for 2017.

Sådan siger Henrik Garver, der er administrerende direktør for FRI og medlem af dommerkomitéen hos de rådgivende ingeniører.

Peder Schiønnings bidrag og greb om projektet og processen på Bygning 310 på DTU er virkelig imponerende.

Administrerende direktør Henrik Garver FRI

Peder Tor Hessellund Schiønning, 33 år, er en af i alt fem nominerede til at blive “Årets unge FRI Rådgiver”. Det er en titel, som hylder talenterne inden for den rådgivende ingeniørbranche. Han er nomineret på ryggen af sit arbejde for MOE på et projekt i Lyngby.

Favner bredt

Peder Schiønning er projektchef i MOE, og ifølge sin arbejdsgiver har han evnerne til både at praktisere stor faglighed samt formidle svært tilgængeligt stof. Som projektleder for MOE var Peder Schiønning øverste ansvarlig for økonomi, kvalitet og tid på projektet Bygning 310 for DTU.

Og undervejs i projektet for DTU skabte den unge nominierede innovative løsninger – både på det projektmæssige plan og i samarbejdsprocessen, hvilket er kommet alle parter på projektet til gode. Det skriver FRI i en pressemeddelelse.

– Selv om det er mere standard i dag, at entreprenørerne anvender de rådgivende ingeniørvirksomheders digitale modeller, var det ikke vanen i 2017. Men Peder Schiønning formåede at samle produktivitetsvækst med både bæredygtighed, samarbejde og procesoptimering undervejs i projektet. Så jeg forstår godt, at MOE ser deres finalist som et stort talent. Det er han også, siger Henrik Garver.

Bygning 310 DTU

Bygning 310 er et af flere nybyggerier, der skal understøtte DTU som internationalt eliteuniversitet med state-of-the-art forskningsfaciliteter og innovationsfremmende læringsmiljøer.

Bygningen skal danne rammerne for DTU Energi og 3D-Imaging Center. Den cirka 10.000 kvadratmeter installationstunge forskningsfacilitet er beliggende i 3. kvadrant på DTU Lyngbys Campus omkring Matematik-torvet og har en samlet anlægssum på cirka 300 millioner kroner.

Ifølge bygherren, DTU, er projektet et utraditionelt projekt, som har krævet noget særligt af projektets rådgivere. Det har Peder Schiønning levet op til i projektet.

Resultatet beskrives af DTU som meget tilfredsstillende, når man ser på fremdriften, nøgletallene, og antallet af uforudsete hændelser, projektet er stødt på.

Der er Bygning 310 i Lyngby, som har givet Peder Schiønning nomineringen som årets FRI-rådgiver. Illustration: MOE.
Der er Bygning 310 i Lyngby, som har givet Peder Schiønning nomineringen som årets FRI-rådgiver. Illustration: MOE.

Relateret indhold