Datatæt ESG-rapport: Vil gøre ejendomsbranchen mere transparent

Copenhagen Capital, der ejer 17 udlejningsejendomme på samlet 25.000 kvm i København, vil fra og med selskabets ansvarlighedsrapport 2022 gøre virksomhedens ESG-rapportering mere transparent. Data er kodeordet.
Copenhagen Capitals ansvarlighedsrapport for 2022 er begyndelsen på en fremtid med mere data og mindre sniksnak i forhold til selskabets ESG-arbejde. Foto af rapportens forside
Copenhagen Capitals ansvarlighedsrapport for 2022 er begyndelsen på en fremtid med mere data og mindre sniksnak i forhold til selskabets ESG-arbejde. Foto af rapportens forside

Mest mulig data og mindst mulig prosa.

Sådan beskriver Copenhagen Capital, et børsnoteret investeringsselskab, der investerer i og udlejer bolig- og erhvervsejendomme i København, selskabets ansvarlighedsrapport 2022, der netop er udkommet i dag.

Også fremadrettet vil rapporten blive bygget op om data fra selskabets ejendomme og selskabet selv. Samtidig vil der fra nu af kun blive arbejdet med konkrete, realistiske og målbare targets med en tidshorisont på 12 måneder.

Direktør Rasmus Greis siger til Dagens Byggeri:

– Investorer, kunder og långivere efterspørger transparent rapportering – både om vores ejendomme og om vores virksomhed. Med årets ansvarlighedsrapport har vi taget et stort skridt i den rigtige retning, og vi kigger allerede fremad mod næste års ansvarlighedsrapport, hvor vi tilføjer endnu mere data.

Ali Simiab, selvstændig konsulent og initiativtager til flere brancheinitiativer, har bistået med det omfattende arbejde med rapporten. Han tilføjer:

– Den røde tråd i rapporten er, at budskaber gerne skal understøttes af data. Copenhagen Capital tilstræber f.eks., at medarbejderne enten cykler eller bruger kollektiv transport. Derfor har vi i årets ansvarlighedsrapport fremlagt data om brugen af kollektiv transport, delebiler, firmabiler, taxi og fly. Vi gider ikke storytelling. Vi vil fremlægge data.

Se Copenhagen Capitals ansvarlighedsrapport 2022 her.

Bedre at bevare end at bygge nyt

Ud over data om medarbejdernes forbrug af offentlig transport og delebilsordning kontra taxa- og flyrejser, indeholder ansvarlighedsrapporten for 2022 også data om bl.a. energiforbrug på kontoret og i udlejningsejendommene, medarbejderomsætning, andelen af kvinder i bestyrelsen, medarbejdernes sygedage samt en opgørelse over, hvordan bygningsmassen er blevet bedre udnyttet ved f.eks. at etablere tagboliger, opdele lejligheder og konvertere erhvervsarealer til boligarealer

Den 2.546 kvm store boligudlejningsejendom på Stavangergade 6 på Østerbro er gået fra energimærke D til C, siden Copenhagen Capital købte ejendommen i efteråret 2019.
Den 2.546 kvm store boligudlejningsejendom på Stavangergade 6 på Østerbro er gået fra energimærke D til C, siden Copenhagen Capital købte ejendommen i efteråret 2019.

Helt overordnet arbejder virksomheden ud fra idéen om, at det er bedre at bevare end at bygge nyt. Således har Copenhagen Capital opført nul kvm nybyggeri i både 2020 og 2022, mens selskabets eksisterende boligmasse er optimeret med 28 nye boliger i løbet af de sidste tre år. Som der står i rapporten:

‘Nybyggeriers klimaaftryk er stort. Ejendomsbranchen skal bygge mindre og bevare mere, så CO2-udledningen reduceres’.

– Det er meget privilegeret at arbejde med den eksisterende bygningsmasse, og vi er glade for, at vi har mulighed for at give gamle ejendomme et nyt liv, siger Rasmus Greis.

Læs også: Ejendomsbranchen samler ind til 5skoler

Targets bliver til handling i 2023

Nu hvor den nye ansvarlighedsrapport er udkommet, og rapportens targets for 2023 er offentligt tilgængelige, er de på samme tid blevet til konkrete, realistiske og målbare fremtidsmål, der gerne skal indfries i løbet af 2023.

Targets for 2023 er bl.a., at selskabet i det kommende år fremadrettet også skal opgøre data om el-forbrug på ejendommenes fællesarealer, sensorstyret belysning, LED-lyskilder og vand- og varmeforbrug på ejendommene.

Dertil et det konkrete targets, at virksomheden skal videreudvikle sin code of conduct, sørge for at alle entreprenører og underentreprenører tiltræder selskabets leverandørpolitik, videreudvikle sin bæredygtighedsstrategi, løfte energimærket på minimum 10 % af ejendommene og opgøre selskabets CO2-udledning (scope 1 og scope 2).

– Ejendomsbranchen skal i langt højere grad bevare, videreudvikle og optimere den eksisterende bygningsmasse. Derfor er det i min optik helt oplagt, at ejendomsbesiddere årligt rapporterer, hvordan der arbejdes med eksisterende ejendomme. I rapporten har vi f.eks. oplyst, at Copenhagen Capital har etableret 28 nye boliger i eksisterende ejendomme og har løftet energimærket på 53 % af porteføljen i de seneste år, slutter Ali Simiab.

Relateret indhold