De første spæde svømmetag frem mod Lynetteholmen er taget, idet By & havn har udpeget to rådgivere til at få lavet et grundigt forarbejde til området, som i fremtiden vil huse 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser.
COWI skal se nærmere på udformning og placering af Lynetteholmen, så man kan sikre, at projektet som planlagt kan ibrugtages fra 2022. By & Havn har i denne forbindelse desuden afholdt en række workshops, hvor de væsentligste hensyn er blevet diskuteret.
COWI har Tredje Natur og Arkitema som underrådgivere.
Klimasikring af byen
Henrik Hostrup Pedersen, projektchef i COWI, glæder sig meget over at skulle tage del i den konkrete realisering af Lynetteholmen.
– Lynetteholmen er i dag en ambitiøs vision om en ny, bæredygtig bydel, der samtidig skal medvirke til en nødvendig klimasikring af byen. Derfor er det også afgørende, at vi får indarbejdet bæredygtigheden fra start og involveret alle de mange interessenter, der skal være med til at sikre projektets fremdrift og succes. Samtidig er det vigtigt, at vi indarbejder så stor fleksibilitet i øens udformning, at vi hele tiden sikrer, at projektet bl.a. indgår i et optimalt samspil med øvrige projekter i området, opfylder flest mulige behov og skaber mest mulig værdi, siger han.
I forbindelse med VVM-udredningen skal Rambøll se nærmere på potentielle miljøpåvirkninger ved det nye anlægsprojekt som omfatter alt fra støj- og trafikpåvirkninger og påvirkninger på dyr og planter på land og i vand.
– Rambøll er utroligt glade for at tage del i denne spændende udvikling af København, og specielt klimasikringsaspektet i forhold til de kommende vandstigninger ser vi som en væsentlig brik til hele Københavns udvikling over de kommende årtier, siger Mikkel Tamstorf, afdelingschef for Miljøvurderinger i Rambøll.
Der er forud for dette, indgået en aftale om bygherrerådgivning med Dansk Hydraulisk Institut vedrørende recipient- og kystttekniske undersøgelser for Lynetteholmen.