Byggeri København: Vi er slået hjem men ikke slået ud

Arbejdet på Byggeri Københavns byggeprojekter fortsætter trods nedlukningen for at mindske coronasmitten. Samtidig arbejder man på, om man kan udnytte situationen til at fremrykke opgaver på lukkede skoler.
Byggechef Kasper Graa Wulff fra Byggeri København, Københavns Kommune, melderat der er aktivitet på de fleste byggepladser, som kommunen er bygherre for på trods af coronavirus. Foto: Københavns Kommune/pressefoto
Byggechef Kasper Graa Wulff fra Byggeri København, Københavns Kommune, melderat der er aktivitet på de fleste byggepladser, som kommunen er bygherre for på trods af coronavirus. Foto: Københavns Kommune/pressefoto

– Byggeri København er slået hjem, men vi er ikke slået ud.

Sådan lyder det korte og præcise svar først fra Kasper Graa Wulff, der er byggechef for Københavns Kommunes bygherreenhed Byggeri København. Han svarer på, hvordan situationen omkring coronavirussen påvirker byggerierne i hovedstadskommunen.

For som alle andre virksomheder, er Byggeri København også udfordret på grund af myndighedernes anvisninger om ikke at samles flere mennesker sammen for at undgå smitte. Derfor er medarbejderne sendt hjem.

– Alle medarbejdere arbejder hjemmefra. Vi forsøger indenfor de rammer, myndighederne har anvist at klare de opgaver, vi har og såvidt muligt afholde de møder, vi skal over Skype og Facetime og lignende, fortæller Kasper Graa Wulff.

Understøtter entreprenører

Byggeri København har løbende omkring 200 byggeprojekter i gang, og står som bygherre især for rådgiverfunktioner, der kan klares hjemmefra. Men der kan dog godt være dele af forretningsgange, der er nødt til at ske på byggepladserne.

– Der kan være situationer, hvor det ikke vil være nok med et videoopkald. Vi har for eksempel en enkelt afleveringsforretning inden for de kommende uger, og der arbejder vi på, at vi kan løse det kreativt og fleksibelt. Det kan være, man kan afholde det udendørs og gennemgå byggeriet med god afstand, siger Kasper Graa Wulff.

Hvad angår selve byggepladserne, som Byggeri København er bygherre for, så er der fortsat aktivitet, lyder det fra byggechefen.

– Status er, at der er nedsat aktivitet på enkelte byggepladser pga. corona-situationen, men på de fleste byggepladser er der fortsat normal aktivitet, siger han.

Hans fokus er at understøtte entreprenørerne såvidt det er muligt.

– Vi er godt klar over, at vi som offentlige ansatte er privilegerede i denne situation, og derfor har vi også et særligt ansvar for at understøtte de virksomheder, vi samarbejder med, siger han og fortsætter:

– Vi bestræber os på at være tilstede som bygherre i den udstrækning vi kan og understøtte entreprenørerne i deres eksekvering.

Nye muligheder

Som Dagens Byggeri kunne bringe for nylig, efterlyser Ole Draborg, direktør for Danske Malermestre, at nedlukningerne af bygninger, der arbejdes på, bruges positivt til at lade håndværkere få adgang til at udføre arbejde.

Det er Kasper Graa Wulff heller ikke afvisende overfor kan lade sig gøre på de projekter, Københavns Kommune allerede har sat gang i.

– Der, hvor vi har projekter i gang på skoler, som er lukkede nu, er vi ved at undersøge, om der er mulighed for, at vi kan udføre noget af det arbejde, som vi havde planlagt til sommer, siger han.

Relateret indhold