De bygger i Carlsberg Byen og på DTU. De bygger boliger, skoler og plejecentre, et rockmuseum i Roskilde og et hospice på Fyn. Og så genopfører de også lige nogle bevaringsværdige bygninger på Svanemøllens Kaserne, der midlertidigt måtte ned for at give plads til tunnelbyggeriet.
Bøtten er vendt – og det går støt fremad igen for Herlev-entreprenøren B. Nygaard Sørensen A/S, der i udgangen af januar 2017 kunne fejre sit 30 års jubilæum.
Omsætningen vokser, resultater og egenkapital følger med – og BNS er en populær arbejdsplads, sådan som det kontant kom til udtryk ved tildelingen af Arbejdsmiljøprisen 2016. En pris, der blev givet for BNS’ fokus på at skabe et godt socialt og psykisk arbejdsmiljø blandt virksomhedens ansatte.
På rette kurs
BNS var igennem nogle udfordrende år, efter at de to stiftere efter tur forlod virksomheden – Bent Nygaard Sørensen ved årsskiftet 2009 og Palle Willems nogle år efter. Men efter at Mikkel Baastrup i 2014 satte sig i direktørstolen er virksomheden kommet på rette kurs igen, og den nye ledelse er fast besluttet på at fortsætte den gode udvikling. Omsætningen skal op med 5-10 procent årligt, så BNS kan blande sig i den liga, hvor det bliver rigtig sjovt.
Løftestangen til det er en voksende markedsandel hos private og institutionelle bygherrer, der efterspørger entreprenørens kompetencer til at optimere byggerierne allerede fra de indledende projektskitser, siger adm. dir. Mikkel Baastrup:
– Det er i de tidlige faser, inden tingene bliver låst, at vi for alvor kan tilføre byggeprojekterne værdi. Og det er flere og flere professionelle bygherrer opmærksomme på, fortæller han.
Et eksempel er Carlsberg Byen, hvor BNS lige nu udfører to markante erhvervs- og boligbyggerier i totalentreprise. Fra dispositionsforslags-fasen og frem til kontrakt medvirkede entreprenøren side om side med arkitekt- og ingeniørrådgivere som konsulent på projektoptimering og bygbarhed.
– Med den model får bygherren kort og godt mere og bedre byggeri for pengene, siger Mikkel Baastrup.
Fravalgt afdeling i vest
En større bid af byggerierne på Sjælland og øerne uden for Storkøbenhavn indgår også i BNS’ strategi for den videre udvikling.
– Grænsen for vores marked sættes af køreafstanden. Det vestlige Fyn og Jylland ville kræve, at vi etablerede os med en afdeling i vest – og det har vi fravalgt, siger Mikkel Baastrup.
I stedet fokuserer man på at tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere, der kan være med til at indfri den ambitiøse strategiplan.
– BNS er også i dag en familieejet virksomhed – og det oplever jeg som en styrke. Vi er drevet af andre værdier, og mange af medarbejderne har været her i årevis, så vi oplever os selv som lidt af en stor familie. Folk giver den lige en tand ekstra – og det prøver vi at kvittere for på forskellig vis.