BR15 er måske mest kendt for strenge krav til energi- og isoleringsevne, men der er lige så tydelige krav til sikring mod fugt fra blandt andet nedbør og fundamentets omgivelser. Dårlig fugtsikring kan skade bygningen og give et potentielt sundhedsskadeligt indeklima.
Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut er fugt i dag en hyppig årsag til bygnings- og forsikringsskader, og med klimaforandringer og stadigt kraftigere skybrud kan der forventes flere problemer med fugtskader fremover. Det skriver Jackon i en pressemeddelelse.
Der er rigtigt mange kældervægge, som ikke er godt nok sikret mod skybrud og klimaforandringer.
Bengt Bøyesen Udviklingschef, Jackon Thermodræn
Seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut Eva Møller siger derfor, at man i princippet bør montere 100 procent af isoleringen på ydersiden af kælderens ydervægge for at opnå det bedste fugt- og energimæssige resultat. Og at bygninger i udsatte områder har ekstra behov for godt dimensioneret isolering og dræning af ydervæggene i kælderen.
Monteres på ydersiden
Jackon Thermodræn er diffusionsåben isolering, som monteres på ydersiden af kældervæggen og gør, at murværket tørrer hurtigt. Det sørger samtidig for et bedre indeklima med en stabil indetemperatur og et sundere klima i boligen.
Og fugtsikring er noget, som ikke bare forsikringsselskaberne, men også boligejerne lægger vægt på. En undersøgelse fra Pension og Forsikring viser, at hele 70 procent af danskerne er opmærksomme på risikoen for fugtskader, når de køber boliger.
– Der er rigtigt mange kældervægge, som ikke er godt nok sikret mod skybrud og klimaforandringer. Så det er oplagt, at mange har et stort behov for at opgradere sin kælder. Løsningen er at isolere kælderen udefra med Jackon Thermodræn, som både dræner og giver en mere stabil temperatur i murvæggen. Det modvirker fugt i kælderen og giver et sundere indeklima, siger Bengt Bøyesen, der er udviklingschef for Jackon Thermodræn.
