Stor fremgang for solenergi på verdensplan

Markedet for solenergi boomer på verdensplan, konkluderer ny rapport. I Europa forventes efterspørgslen dog at falde.
Solenergi på verdensplan er i fremgang. Foto: Colourbox.
Solenergi på verdensplan er i fremgang. Foto: Colourbox.

Det globale solenergimarked er godt på vej mod at nå målet om 60 GW i 2016. Det konkluderer rapporten ‘Global Market Outlook for Solar Power 2016-2020’ lavet af europæiske SolarPower Europe. Rapporten forudser, at vi når op på 62 GW, inden året er omme.

Man skal dog ikke blive overrasket, hvis den europæiske efterspørgsel vil falde.

Solenergi boomer og fortsætter med at slå rekorder i mange dele af verden …

Oliver Schafer SolarPower Europe

– Selvom dette er den første opadgående tendens siden 2011, er det sandsynligt, at efterspørgslen på det europæiske kontinent vil falde, siger CEO i SolarPower Europe, James Watson, i en pressemeddelelse.

Han forklarer blandt andet den faldende tendens med, at Storbritannien i efteråret begyndte at reducere støtten til vedvarende energiformer.

Det er Kina, Japan og USA, der sidste år var ledende på solenergimarkedet, hvor Kina og Japan alene stod for 50 procent ny kapacitet. Selvom Europa ikke er lige så langt fremme som Kina og Japan, markerede 2015 også en vækst i det europæiske solenergimarked med 15 procent i forhold til året før.

Konkurrencedygtig

Ifølge rapporten kan det globale solenergimarked se frem til endnu mere vækst i de kommende år. Og de fremtidige klimamål for solenergi på verdensplan er også inde for rækkevidde, konkluderer rapporten.

– Solenergi boomer og fortsætter med at slå rekorder i mange dele af verden, hvilket giver os grund til at tro, at 700 GW globalt installeret solenergi er en mulighed i 2020, fortæller Oliver Schafer, præsident i SolarPower Europe, i pressemeddelelsen.

Der er endda grund til at være optimistisk, når man sammenligner med andre vedvarende energiformer og sågar fossile brændsler.

– Solenergi er i stigende grad konkurrencedygtig med fossile brændstoffer. I 2016 blev solenergi også billigere end onshore-vindenergi i dele af verden, fortæller Michael Schmela, administrativ leder i SolarPower Europe og hovedforfatteren bag rapporten.

Relateret indhold