Grontmij vinder kraftværks-rådgivning

Det bliver Grontmij, der skal løfte den tekniske projektledelse i forbindelse med omstillingen til biobrændsel på Helsingør Kraftvarmeværk.
Grontmij har vundet den tekniske projektledelse i forbindelse med Helsingør Kraftvarmeværks omstilling til biobrændsel. Pressefoto.
Grontmij har vundet den tekniske projektledelse i forbindelse med Helsingør Kraftvarmeværks omstilling til biobrændsel. Pressefoto.

Grontmij har vundet endnu opgaven med at designe de mekaniske og elektriske installationer, når Helsingør Kraftvarmeværk går fra naturgas til biobrændsel. Grontmij skal i den forbindelse stå for den samlede projektledelse samt al rådgivning i forbindelse med maskin- og elleverancer. Det nyudviklede anlæg vil have en effekt på 70 MW, svarende til det årlige forbrug af varme til over 15.000 husstande. Det oplyser Grontmij.

Projektet er et samarbejde mellem Grontmij i Sverige og Danmark. Grontmij Sverige vil håndtere alle tekniske og kommercielle forhold og koordinering af andre konsulentydelser for anlægsarbejder og arkitektur, mens Grontmij Danmark vil være ansvarlig for byggeledelse, sundheds- og arbejdsmiljøspørgsmål og offentlige kontrakter.

Vores langsigtede strategi har været at udvikle vores leverancer i Danmark, og resultatet er, at vi har taget store markedsandele fra vores konkurrenter.

Per-Anders Tauson Division manager, Grontmij Sverige

Større markedsandel

– Dette projekt er det tredje samarbejde mellem svensk og dansk Grontmij i energisektoren indenfor relativt kort tid, siger Per-Anders Tauson, division manager i Energi og Power hos Grontmij Sverige og fortsætter:

– Vores langsigtede strategi har været at udvikle vores leverancer i Danmark, og resultatet er, at vi har taget store markedsandele fra vores konkurrenter.

Grontmij har i forvejen flere rådgivningsopgaver inden for kraftværkssektoren i Danmark.

– I Danmark arbejdes der hårdt på omstilling af den danske energisektor. Grontmij er allerede godt i gang med at ombygge Skærbækværket til fyring med flis med en kapacitet på godt 300 MW for Dong Energy, ligesom Grontmij er involveret i BIO4 for Hofor, siger René Salomon, projektdirektør i Grontmij Danmark.

Relateret indhold