Fornem energipris til Coloplast

Coloplast har trods vækst i produktionen alligevel har formået at reducere virksomhedens samlede CO2-udledning fra energiforbrug med 7 procent. Coloplast modtager tirsdag Energi- og miljøprisen 2015.
På fabrikken i Møldrup har Coloplast formået at optimere driften og samtidig sænke CO2-udledningen. Foto: Coloplast.
På fabrikken i Møldrup har Coloplast formået at optimere driften og samtidig sænke CO2-udledningen. Foto: Coloplast.

Om prisen

  • Formål: “Energi- og Miljøprisen” gives til personer/virksomheder, som anerkendelse for en motiverende indsats for ansvarlig energianvendelse, gennem energistyring, energiledelse og energieffektivisering.
  • Grundlag: Ved udvælgelsen af modtageren af “Energi- og Miljøprisen” lægges der vægt på, at prisen gives til en person/virksomhed, der har opnået væsentlige resultater ved målrettet arbejde på energiområdet, og som har formået at udbrede kendskabet til resultater og metoder til en videre kreds uden for virksomheden.
  • Udvælgelse: Modtageren kan vælges såvel inden for private som offentlige virksomheder og institutioner. Kriteriet for modtagervalget kan eventuelt understøtte strømninger og ideer, som er aktuelle for Energiforum Danmark.

Jørgen Mads Clausen fra Danfoss overrækker tirsdag formiddag årets Energi- og Miljøpris til Coloplast. Det sjker på Energiforum 2015, der finder sted i Nyborg tirsdag og onsdag.

– Coloplast får prisen for en meget helstøbt klima- og energiindsats, hvor selv de mest garvede specialiser har svært ved at finde noget at komme efter og for at vise hvordan vækst og bæredygtighed kan gå hånd i hånd, siger formand for dommerkomiteen Mads Bo Bojesen fra Energiforum Danmark.

Med vores nye miljøvejledninger sørger vi for, at der anvendes den seneste teknologi inden for energieffektivisering.

Lone Stubberup Coloplast

Fremtidssikret indsats

Det er ikke et enkelt projekt, der har sikret Coloplast de flotte resultater. Gennem de seneste fire år har 150 forskellige energieffektiviseringsprojekter over hele kloden sikret, at Coloplast trods pæn produktionsfremgang kunne reducere virksomhedens CO2-udledning. Princippet har været “mange bække små” og ingen mulighed er blevet overset.

– Vores projekter tæller alt fra dagslysstyring til udskiftning af naturgaskedler, men også bedre udnyttelse af eksisterende udstyr. På vores fabrik i Mørdrup er vi for eksempel begyndt at sammenkoble køleanlæg på tværs af de forskellige anlæg. Det sikrer fleksibilitet, skalerbarhed, optimal drift og ikke mindst energibesparelser på ikke at have overproduktion af køling, siger Lone Stubberup, Director for Environment, Health and Safety, Coloplast.

Ambitiøs plan

Andre eksempler fra fabrikken i Mørdrup er optimering af frikøling, varmegenviding fra trykluftskompressorer, optimering og styring af driftstider på ventilation og køl og varmegenviding fra luftrenseanlæg til forvarmning af regeneringsluft for affugtere.

Coloplast har en ambitiøs klima- og miljøplan og det er ikke kun energiforbruget og CO2-udledningen, der kigges på. Således har virksomheden også reduceret affaldsmængden med ti procent og øget genanvendelsesgraden med 27 procent.

– Med vores nye miljøvejledninger sørger vi for, at der anvendes den seneste teknologi inden for energieffektivisering, herunder intelligent styring og løbende overvågning af forbrug. Disse nye initiativer har medført, at vores nyeste maskine er 30 procent mere energieffektiv end den tidligere version, siger Lone Stubberup.

Relateret indhold