Dansk virksomhed udmærket for tagløsning med solceller

Innogie har udviklet en solcelle-løsning, hvor selve panelerne på en æstetisk smuk vis udgør selve taget.
Taget er tænkt og designet som en integreret del af bygningens arkitektur. Den lette konstruktion giver en flot og æstetisk solenergiløsning. Pressefoto.
Taget er tænkt og designet som en integreret del af bygningens arkitektur. Den lette konstruktion giver en flot og æstetisk solenergiløsning. Pressefoto.

Ikast-firmaet har netop vundet den internationalt anerkendte designpris, iF Design Award med sit produkt ‘Innogie Solar Roof’ – en banebrydende opfindelse, hvor solcellepaneler udgør selve taget i en gennemført æstetisk løsning.

Innogie vandt i disciplinen ‘Product’ under kategorien ‘Building Technology’, hvilket er en betydelig blåstempling af produktet, der har været under udvikling i mere end seks år og nu fremstår som en komplet æstetisk og energieffektiv løsning med internationalt potentiale.

Innogies integrerede solenergitag overbeviste med sit flotte og unikke design juryen, som bestod af 58 højtprofilerede eksperter fra hele verden. Konkurrencen var intens: mere end 5.500 forslag blev indsendt fra 59 lande, alle med håbet om at modtage det prestigefyldte kvalitetsstempel.

– Vi er meget stolte af denne udmærkelse efter flere års målrettet udviklingsarbejde på både effekt og design. At en af de internationalt mest respekterede designjuryer peger på Innogies integrerede solenergitag, som vinder af den internationale iF designpris, er en stor ære og et stort skulderklap for Innogie. Det øger forventningerne til vores forestående gennembrud i byggebranchen, siger Innogies direktør Michael Ariel Nielsen.

– Det bidrager selvfølgelig til at styrke vores historie, når vi nu skal ud at sælge vores løsning både i Danmark og internationalt. Vi har med interesse noteret os den store pressebevågenhed på Tesla’s fornyligt introducerede tagløsning. Vi har den allerede, men helt ubeskedent sagt bare bedre’, siger en optimistisk Ikast-direktør.

Allerede i 2016 vandt Innogie en national designkonkurrence, da selskabet vandt en Danish Design Award i kategorien ‘Save Money’.

Enkelt at lægge

Innogie har foreløbig fokus på de skandinaviske lande og Tyskland samt Sydeuropa i deres afsætningsstrategi, som der eksekveres på nu efter en række udviklingstunge år.

Nu skal løsningen kommercialiseres og overhale Tesla og Elon Musk indenom!

Innogie er et aktivt tag i modsætning til den almindeligt kendte belægning som tagsten, tegl eller pap. Taget er enkelt at lægge. Det er baseret på lav-volt og mikroinvertere, så enhver håndværker – som ikke nødvendigvis er elektriker – kan lægge og montere taget, således at elektrikeren kun skal tilslutte systemet i tavlen.

Solcelle-taget forventes at blive en stor konkurrent til de tagprodukter, man kender i dag, fordi det – ud over at se pænt ud – med energiproduktion dagligt forrenter sig selv og bidrager med et betydeligt overskud, mens det traditionelle tag bare bliver mindre værd dag for dag over sin levetid.

Innogie-løsningen er ligeledes unik, fordi modulerne kan ligge helt ned til fem graders hældning, i modsætning til andre solcelle tage, der normalt kræver minimum 30 graders hældning.

At en af de internationalt mest respekterede designjuryer peger på Innogies integrerede solenergitag, som vinder af den internationale iF designpris, er en stor ære og et stort skulderklap for Innogie.

Relateret indhold