Udvikler drømmer om 123 lejeboliger i Kalundborg

Hvis kommunen siger ja, kan 123 nye lejeboliger være på vej til Kalundborg. Udvikleren ønsker en bebyggelse inspireret af Jan Gehls prioritering af ’livet mellem husene’.
Illustration af et boligbyggeri, hvor bygningen til højre er lyst. Bygningerne længere borte er rødlige. Mellem blokkene er en stor plæne med en snoet sti
De seks blokke med i alt 123 boliger opføres i tegl i tre forskellige farver. I designet af bebyggelsen er der fokus på liv mellem husene. Visualisering: arkitekterne Bjørk & Maigård.

På en 16.465 kvm stor grund på adressen Holbækvej 83B ved Klosterlunden i det østlige Kalundborg ønsker udvikler Joachim Stig at opføre 123 nye lejeboliger. Lejeboliger er nemlig en mangelvare i byen, oplyser han i projektoplægget, som kommunens teknik- og miljøudvalg skal tage stilling d. 5. september.

Og håbet er lysegrønt for Joachim Stig, der ifølge CVR-registeret er direktør i bl.a. virksomhederne Stig ApS, der foretager investeringer i bolig- og ferieboligbranchen, og 110 Ejendomme ApS, der gør det i udlejning af erhvervsejendomme.

Oversigtsillustration af bebyggelsen. Der er noteret ved to streger, hvor 'nyttehaven' med højbede og et fælleshus skal være.
Det centralt beliggende fælleshus på 150 kvm får bl.a. loungeområde, køkken, værksted og gæsteværelser. Nyttehaver i form af højbede mellem blokkene skal være et oplagt sted at møde sine naboer. Illustration: arkitekterne Bjørk & Maigård.

For chefen for Plan, Byg og Miljø indstiller, at der igangsættes en planlægning for området i form af et kommuneplantillæg og en lokalplan. Disse skal give mulighed for at realisere en boligbebyggelse med afsæt i projektoplægget, der er illustreret af arkitekterne Bjørk & Maigård.

Læs også

Top10: Region Sjælland – største byggerier under opførelse

De 123 lejligheder er fordelt på 11 stk. 4-værelses, 45 stk. 3-værelses, 67 stk. 2-værelses boliger. Bebyggelsen opføres i to og tre etager med facader i tegl. Udvikleren lægger op til, at der anvendes tre forskellige farver tegl på de seks ’stænger’ samt skiftende fugefarver. De forskellige farver skal gøre det muligt at identificere og navigere rundt i bebyggelsen. Der er planlagt 119 p-pladser.

Tagene skal være sadeltage, der belægges med pap. På de sydvendte tagflader monteres solceller i det omfang som nødvendig for at overholde LCA- og energikrav. Byggeriet opføres til DGNB Guld.

Liv mellem husene

Herudover ønsker udvikleren at opføre et 150 kvm fælleshus med loungeområde, køkken, værksted, kontorer og gæsteværelser. Dertil kommer højbede, regnvandsbede, legeplads og et areal til boldspil. På de grønne områder skal der være fokus på biodiversitet ved hjælp af en vild frøgræsblanding, mindre japanske kirsebærtræer, piletræer, æble-, blomme- og andre frugttræer.

Visualisering af to boligblokke der er lidt forskudt af hinanden. Det ene er opført i lyserøde tegl, det andet i lidt mørkere røde tegl. I forgrunden går en kvinde med langt brunt hår. Hun har orange bukser på og en hvid hund i snor. De går på en sti, der bugter sig mellem husene omgivet af græs
De private forhaver afgrænses af hække, så der skabes en privat zone mod husene. Boligerne i stueetagen får supplerende terrasser i forhaverne. Visualisering: arkitekterne Bjørk & Maigård.

Grundlæggende er landskabet disponeret så det fremmer livet mellem husene og ’people first’, som den danske, verdensberømmede arkitekt Jan Gehl er stor fortaler for. Dermed er der mulighed for at opnå gode sociale relationer på tværs af bebyggelsen.

Læs også

97 nye Kalundborg-boliger opfylder CO2-krav før tid

Projektoplægget lægger op til, at opførelsen kan opdeles i to etaper.

Relateret indhold