Stort potentiale: Selskaber vil opføre datacenter i energipark

Energiselskabet Eurowind Energy og IT-virksomheden Edora har indgået aftale om at etablere datacenter i en energipark i Jylland.
Datacenteret skal opføres i en energipark med tre vindmøller, 12 hektar solceller og et batterilager fordelt på 10 containere.

Med en ambition om at mindske spild og omkostninger har den danske IT-virksomhed Edora og det danske energiselskab Eurowind Energy givet håndslag på, at der skal opføres det første af ”en række” datacentre direkte i en dansk energipark.

Datacenteret skal opføres i en unavngiven energipark i Jylland, som består af tre vindmøller, 12 hektar solceller og et batterilager fordelt på 10 containere.

Læs også

Ja til ny solcellepark: Giver ny natur og el til 35.500 husstande

Målet med projektet er at skabe en skalerbar model for datacentre i energiparker.

Ved at placere datacentret i en energipark kan strømmen bruges dér, hvor den produceres. På den måde undgår parterne både tariffer og det energitab, der ellers er, hvis strømmen transporteres over større afstande.

Næste skridt

– Vi ser et stort potentiale i at gentænke datacenterinfrastruktur med udgangspunkt i lokal, vedvarende energiproduktion. Dette projekt giver fuld plade på alle agendaer: ESG, resiliens, billig drift og er næste skridt mod en ny standard for grøn digitalisering, siger Mads Hedegaard, adm. direktør i Edora.

– For os handler det om at bringe energiproduktion og -forbrug tættere sammen. Det reducerer spild og skaber nye forretningsmodeller, hvor grøn strøm bliver en integreret del af digitale løsninger, siger Jeppe Udby, digital direktør i Eurowind Energy.

Læs også

Verdens største tagbaserede solcelleanlæg taget i brug hos DSV

Eurowind Energy er specialiseret i at udvikle, bygge og drive vedvarende energiparker med aktiviteter inden for vind, sol, hydrogen, biogas, power to heat og batteriløsninger, mens Edora har speciale i digitale løsninger til den offentlige sektor og tæller omkring 120 medarbejdere.

I projektet bidrager Aalborg Universitet med algoritmer, der fordeler beregninger mellem de enkelte datacentre i forhold til aktuel og forventet fremtidig grøn energiproduktion.

Relateret indhold