Stort Munch-museum får dansk lyd

Dansk firma leverer akkustikloft til prestigefyldt museum.
Illustration: Estudio Herreros/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.
Illustration: Estudio Herreros/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Akustikproducenten Rockfon har leveret over 13.000 kvadratmeter akustiklofter til det nye og prestigefyldte Munchmuseum i Oslo. Museet skal forvalte kunstnerens verdensarv, og vil efter planen stå færdig ved udgangen af 2019.

Det skriver Rockfon i en pressemeddelelse.

Den verdensberømte norske maler Edvard Munch, der nok er mest berømt for sit maleri Skriget, donerede mere end 28.000 tegninger, billeder og skulpturer til Oslos kommune, da han døde. Men det nuværende Munch-museum har ikke kapacitet til at vise alle kunstværkerne.

Derfor opføres nu et nyt Munch-museum i Oslo, som er tegnet af det spanske arkitektfirma Estudio Herreros, der har vundet arkitektkonkurrencen om museet. Bygningen er på 13 etager, og på niende etage har bygningen en 20 graders hældning mod vest. Derudover er den relativt smalle, høje bygning designet med en glasfacade, så fjordlandskabet trækkes ind i bygningen.

Prestigeprojekt

Råbygningen står allerede færdig, og det indvendige arbejde er nu gået i gang med blandt andet monteringen af over 13.000 m2 akustiklofter fra Rocfon:

– Munchmuseet i Oslo er et arkitektonisk prestigeprojekt i verdensklasse og derfor er vi meget stolte over at blive valgt som museets akustikleverandør. Museet vil forvalte en betydelig verdensarv efter Edvard Munch og vil tiltrække besøgende fra både nær og fjern. De mange besøgende kræver dog gode akustikske løsninger, så man kan nyde kunstsamlingerne i ro og mag. Vi er glade for, at vores produkter kan leve op til de høje, akustiske forventninger, der er i dette unikke projekt, fortæller Oskar Meres, som er Rockfons teknisk chef i Skandinavien.

Det nye Munch-museum er en del af Oslo kommunes udvikling af den nye bydel Bjørvika, hvor kommunen har sat høje ambitioner og krav til bæredygtighed. Målet med Munch-museet har blandt andet været at holde passivhus-standard og reducere CO2-udslippet med op til 50% i forhold til tilsvarende bygninger. Dette har stillet store energi- og miljøkrav til valg af byggematerialer.

Munch-museet, som skal stå færdigt ved udgangen af 2019, og i 2020 åbnes dørene for publikum. Oslo kommune, Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, er bygherre, mens HENT er entreprenør på alt indvendigt arbejde i byggeriet.

Illustration: Estudio Herreros/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.
Illustration: Estudio Herreros/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Relateret indhold