Stadionkvarteret i Glostrup er godt i gang med Danmarks største boligrenovering til 1,2 milliarder kroner. Trætte og nedslidte bygningsdele får en grundig overhaling, mens nye vinduer og altaner skaber moderne lyse lejligheder.
Renoveringen er en del af en helhedsplan, som skal fremtidssikre en af Vestegnens største parkbebyggelser med 1.236 lejemål. Visionen er at genfortælle forstaden i en ny og moderne form.
Stadionkvarteret har været en stor succes i sine første 50 år. Nu fremtidssikrer vi succesen for de næste 50 år.
Direktør John Møller Glostrup Boligselskab
– Stadionkvarteret har været en stor succes i sine første 50 år. Nu fremtidssikrer vi succesen for de næste 50 år, siger direktør John Møller fra Glostrup Boligselskab
Stadionkvarteret får renoveret facader, nye vinduer, altaner og hoveddøre, badeværelser og ventilation. Mange beboere kan også se frem til et nyt køkken, ligesom en del mindre lejligheder bliver lagt sammen. Derudover bliver 352 boliger indrettet med fuld tilgængelighed for dårligt gående og kørestolsbrugere, som får niveaufri adgang til altanerne.
Altan og arkitektur spiller sammen
Det nye Stadionkvarter er tegnet af JJW Arkitekter. Tegnestuens vision er skabe et sammenspil mellem bygningernes arkitektur og de generøse udearealer med træer, buske og store velplejede plæner.
JJW Arkitekter genskaber og nyfortolker bebyggelsen ved at skabe relief i fiberbetonen, der omkranser de nye glaslukkede altaner fra Windoor Danmark. Altanerne lukker på den måde mere lys ind og skaber samtidig større private uderum, så naturen hilses velkommen i boligerne.
– I stedet for en lille indelukket altan får beboerne et stort lyst og venligt opholdsrum, hvor de kan opholde sig det meste af året. Selvom altanerne fra Windoor Danmark er glaslukkede, er de fleksible og kan åbnes helt op, så både dagslys og frisk luft strømmer ind i beboernes hjem, forklarer arkitekt MAA Uffe Schelde Pedersen fra JJW Arkitekter.
De nye altaner med udvendige håndlister i hårdt træ og et værn med perforerede aluminiumsplader fremstår som en integreret del af bebyggelsen. Altanernes solide materialer går godt i spænd med bygningens arkitektur, mens de valgte farver spiller flot sammen med de gule mursten.
Effektiv proces med præfabrikation
Enemærke & Petersen er hovedentreprenør på projektet med en totalentreprise på 750 mio. kroner. Renoveringen er opdelt i seks etaper. Etapeopdelingen af det enorme projekt har været en logistisk nødvendighed, da mange mennesker skal genhuses. Netop logistikken er der også taget højde for, når Windoor Danmark i løbet af de næste tre år leverer 1.098 glaslukkede altaner.
Altanspecialisten har en industrialiseret produktionsproces, hvor altanelementerne leveres færdigsamlede klar til at montere direkte på byggepladsen. Det giver kvalitets- og arbejdsmiljømæssige fordele, og samtidig forløber montagen effektivt til gavn for beboerne.
– Vi producerer vores altaner inden døre på fabrik under kontrollerede forhold. Det minimerer risikoen for fejl. Præfabrikation minimerer også generne for beboerne, fordi altanerne kan monteres direkte på byggepladsen, fortæller salgs- og markedschef Michael Jensen fra Windoor Danmark, som har leveret altaner til de første otte blokke i Stadionkvarteret.