Kirkebjerg Børnehus
- Bygherre: Brøndby Kommune
- Bygherrerådgiver: JJW Arkitekter
- Arkitekt: Dall & Lindhardtsen Arkitekter
- Totalentreprenør: Jönsson Entreprise
- Ingeniør: Aksel V. Jensen Rådgivende Ingeniører
- Landskabsarkitekt: UrbanLab Nordic Landskabsarkitekter
- Bæredygtighed: Frandsen & Søndergaard
- Brandrådgivning: Rønslev
- Entrepriseform: Totalentreprise
- Certificering: DGNB Guld
- Byggestart: Februar 2023
- Byggeslut, forventet: Juni 2024
- Budget, estimeret: 47 mio. kr.
- Grundareal: ca. 7.500 m2
- Omfang: 2.000 m², 1 bygning, 2 etager
- Kilde: Byggefakta
Der bliver udviklet og bygget på livet løs i det omfangsrige Kirkebjerg-område i Brøndby, der er ved at blive omdannet fra erhvervs- til boligområde. De første beboere er allerede flyttet ind, og nu sætter kommunen gang i opførelsen af en ny daginstitution, der skal give plads til leg og pasning af ca. 180 børn.
Efter prækvalifikation med deltagelse af fem totalentreprisehold har et team bestående af bl.a. Jönsson, Dall & Lindhardtsen Arkitekter, Aksel V. Jensen Rådgivende Ingeniører og UrbanLab Nordic Landskabsarkitekter sikret sig opgaven med at bygge den 2.000 m2 store daginstitution for Brøndby Kommune.
Bygningernes facader spiller en vigtig rolle i bygningens arkitektur. Mens facaden mod gaden er muret, vil facaden mod legepladsen være af træ og have et mere transparent og åbent udtryk, der skaber god forbindelse mellem ude og inde.
Jönsson er også i gang med at opføre en anden institution i Brøndby. Læs mere her.
Bevægelse og fællesskab
Institutionens mange gennemtænkte løsninger appellerer til bevægelse og fællesskab på tværs af børnegrupper. F.eks. inkluderer faciliteterne en lille tagterrasse på 1.sal, gangarealer der motiverer til motorik og bevægelse, grupperum der åbner op mod et fælles torv samt værkstedsrum til kreative udfoldelser.
Børnene kan desuden klatre i net mellem etagerne, udforske klatrereolen, eller de kan mødes i bygningens fælles multisal. Uderummet byder på varieret legeplads, bygget til bevægelse og udvikling af børnenes kropforståelse. Grænsen mellem inde og ude bliver arkitektonisk flydende.