Scandi Byg a/s har netop vundet totalentreprisen på første afsnit af den nye bydel, Tidselbjerget, i Slagelses nordlige ende – i alt 126 almene boliger kaldet Engdraget. Projektet vil udgøre 20-25 procent af de i alt 500-600 moderne og nyopførte boliger, som bydelen i det kuperede naturterræn med tiden kommer til at rumme.
– Vi har rigtig store forventninger til etableringen af Engdraget og hele samspillet med Tidselbjerg-bydelen som fyrtårn for boligkvalitet år 2017. Scandi Bygs gennemtænkte oplæg kombineret med virksomhedens flotte referencer gør dem til den helt rigtige leverandør til visionen og projektet, forklarer direktør Arne Juul, hos bygherren Slagelse Boligselskab.
Opgave til 140 mio. kr.
Byggeriet bliver første konkretisering af Arkitema Architects overordnede visionsplan for området udarbejdet for Slagelse Kommune. En visionsplan med fokus på bæredygtighed såvel boligdesignmæssigt og adfærdsmæssigt, hvad angår de kommende beboeres vaner.
Konkret har boligopgaven en værdi af 140 millioner kroner for Scandi Byg, der leverer de 126 boliger i moduler, som produceres i virksomhedens produktionshaller i Løgstør. Sideløbende med produktionen af modulerne kan Scandi Bygs folk så samtidig gå i jorden på byggepladsen i Slagelse for blandt andet at etablere fundamenterne. Den innovative tilgang til projektet betyder, at Engdraget kan stå indflytningsklart kun 14 måneder efter byggestart.
– Vores byggekoncept med udgangspunkt i en gennemtænkt, ressource- og tidsbesparende byggeproces er økonomisk forsvarlig og betyder, at bygherre kan få flest mulige velindrettede og indbydende boligkvadratmeter. Vores bæredygtige produktionsform og materialevalg med træ som bærende konstruktion får bygherre på dette projekt stor glæde af, siger Thomas Raunsbæk, adm. direktør i Scandi Byg.
Almene boliger anno 2017
De kommende boliger i Engdraget bliver i størrelsen 89-113 kvadratmeter og retter sig mod familier, par, singler og seniorer, der ønsker at engagere sig i og tage medejerskab for bebyggelsens og bydelens sociale og bæredygtige udvikling. Det betyder bl.a. at de til gengæld for en reduceret husleje selv skal ønske at tage ejerskab på en stor del af viceværtsfunktionen.
Visionen er en gentænkning af grundidéen bag den almennyttige bolig i forhold til drift, ejerskab og fællesskab.
Boligerne er blevet designet i samråd med naboer, unge fra lokale uddannelsesinstitutioner, fagfolk og beboere i andre af Slagelse Boligselskabs afdelinger, der har været inviteret til at deltage i workshops om deres boligdrømme. Flere af dem har i øvrigt siden ansøgt om en fremtidig bolig i Engdraget.