River gammel skole ned – endnu en renovering er umulig

Der har været ældre- og handicapboliger i den tidligere Herlev Skole i ca. 30 år. Inden da fungerede bygningen som skole i mere end 40 år. Nu vil boligforeningen 3B rive skolen ned og bygge nyt.
Den nye bygning, der potentielt skal erstatte den tre etagers høje Herlev Skole, bliver to etager højere, hvis det står til boligforeningen 3B, der har gjort meget for at inddrage beboerne i processen. Visualisering: tegnestuen Lokal og Holscher Nordberg.
Den nye bygning, der potentielt skal erstatte den tre etagers høje Herlev Skole, bliver to etager højere, hvis det står til boligforeningen 3B, der har gjort meget for at inddrage beboerne i processen. Visualisering: tegnestuen Lokal og Holscher Nordberg.

Det er omkring 30 år siden, den tidligere Herlev Skole blev omdannet til 53 ældre- og handicapboliger, som Herlev Kommune visiterer til. Men boligerne er utidssvarende og langt fra optimale for de ældre eller handicappede borgere, der bliver anvist en bolig i afdelingen, der administreres af boligforeningen 3B under KAB.

Læs også: Overborgmester: Almene boliger er adgangskort til at bygge i København

– Lige nu er boligerne i Herlev Skole desværre ikke optimale for de ældre eller handicappede borgere, som bliver anvist til boligafdelingen, og det vil vi rigtig gerne lave om på. Alle har ret til at bo godt. Lige meget hvor i livet de er, siger Iris Gausbo, formand for 3B.

Vil holde huslejen i ro

Boligforeningen, der udlejer ca. 12.000 almene boliger i hovedstadsområdet, har præsenteret planerne for flere gode og tidssvarende ældre- og handicapvenlige boliger i boligafdelingen Herlev Skole for Herlev Kommune.

Bag de foreløbige visualiseringer af det nye byggeri står tegnestuen Lokal og Holscher Nordberg, der bl.a. også samarbejder om udviklingen af den tidligere stadiongrund i Helsingør, der skal forvandles til det nye boligområde Sommarivabyen med 212 ejer- og lejeboliger.

I Herlev vil Herlev Skole ifølge boligforeningsformanden udover ældre- og handicapboligerne også få familieboliger. Det vil både fremtidssikre byggeriet og være med til at holde huslejen i ro.

Læs også: Bæredygtige initiativer giver beboerne penge på lommen

Til Herlev Bladet fortæller Iris Gausbo, at det på grund af skolebygningens plantegning ikke vil være muligt at renovere og udvide de eksisterende boliger. Dermed er der kun nybyggeri tilbage, siger hun til lokalbladet:

– Vi har brugt flere år på at undersøge alle muligheder, men det er desværre ikke muligt at bevare den gamle skolebygning, hvis vi skal bygge ordentlige boliger, der er ældre og handicapvenlige. Det er vi rigtig ærgerlige over, men vi vil genbruge så meget som overhovedet muligt for at føre den del af Herlevs historie videre.

Planen er at genbruge byggematerialer, byggekonstruktioner og nuværende kendetegn fra Herlev Skole, der er i tre etager og opført i 1950. For eksempel ønsker 3B at genbruge mursten, spærtræ, de detaljerede muroverlæggere og de karakteristiske keramikfliser fra husmuren.

3B forventer, at et eventuelt nybyggeri på grunden tidligst vil kunne blive sat i gang i 2026.

Relateret indhold