Nu starter to byggerier i Carlsberg Byen

I Carlsberg Byen er der netop taget første spadestik på Købke Hus og Scherfig Hus, som begge ligger i bykvarterets nordøstlige hjørne.
Administrerende direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, og partner Tim Kjeldsholm fra A&K tager første spadestik. Foto: Carlsberg Byen.
Administrerende direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, og partner Tim Kjeldsholm fra A&K tager første spadestik. Foto: Carlsberg Byen.

Mod øst er der kig til de smukke rækkehuse i Humleby og mod sydvest folder Carlsberg Byen sig ud. I baghaven ligger den bevaringsværdige bygning Halmlageret, som er udlagt til kulturelle formål. Det er omgivelserne for de to byggerier, som Carlsberg Byen nu har taget første spadestik på. Det fortæller Carlsberg Byen i en pressemeddelelse.

– De to projekter, vi i dag tager hul på er gode eksempler på, at vi skaber et bykvarter, hvor der både er liv inde i husene og mellem husene. De ligger nemlig i et område med både historie og sjæl, ligesom det er et område med mange grønne arealer, boldbaner og legeplads til kvarterets børn. I byrummet Købke Plads opfører vi et amfiteater, som for eksempel kan bruges til leg, ophold, teater eller skating, sagde Carlsberg Byens administrerende direktør, Jens Nyhus, og fortsatte:

Dertil kommer, at projekterne indeholder både byhuse og små og store lejligheder, hvilket er med til at sikre, at vi får et mangfoldigt bykvarter med boliger i mange størrelser og prisklasser.

Jens Nyhus samt Tim Kjeldsholm fra Arpe & Kjeldsholm, der er totalentreprenører på byggerierne, holdt begge tale, hvorefter de sammen tog det første spadestik.

Købke Hus

Købke Hus er opkaldt efter den danske guldaldermaler Christen Købke. Det er et godt eksempel på Carlsberg Byens grundtanke om, at et blandet byggeri giver et mangfoldigt og levende bykvarter. I Købke Hus blandes nemlig byhuse, lejligheder, erhverv og detail i ét projekt.

AK83 er arkitekter, Oluf Jørgensen A/S ingeniører og SLA landskabsrådgiver på projektet, der indeholder en erhvervsdel på cirka 5.000 kvadratmeter ud mod Ny Carlsberg Vej, en dagligvarebutik på 1.000 kvadratmeter samt café ud mod det kommende byrum Købkes Plads. Ovenpå café- og detailbyggeriet opføres et fem-etagers lejlighedsbyggeri ligeledes ud mod Købkes Plads. Derudover opføres der syv byhuse ud mod det grønne areal ved Humleby.

Købke Hus er indflytningsklart i begyndelsen af 2018.

Scherfig Hus

Scherfig hus er opkaldt efter den danske billedkunstner Hans Scherfig, der i 1949 malede en række oliemalerier i Børnedaghjemmet Carlsberg, heriblandt det junglemotiv, han sidenhen blev så kendt for. Vagn Borlund er arkitekt, Alectia ingeniører og Schønherr landsskabsarkitekt på projektet, som kommer til at indeholde 104 forskellige lejligheder. Herunder 18 to-værelses lejligheder.

Scherfig Hus er indflytningsklart sidst i 2017.

Scherfig er indflytningsklart sidst i 2017. Visualisering: Cadwalk.
Scherfig er indflytningsklart sidst i 2017. Visualisering: Cadwalk.

Relateret indhold