Nu bygges madhus med boliger på Frederiksberg

NRE Denmark er gået i gang med et spændene projekt, som opføres oven på en kommende metrostation.
Sådan kommer den nye bygning til at tage sig ud. Visualisering: COBE.
Sådan kommer den nye bygning til at tage sig ud. Visualisering: COBE.

Byggeriet af en ny hjørneejendom på Frederiksberg Allé er gået i gang. Ejendommen opføres oven på Frederiksberg Allés kommende metrostation. Den vil byde på et righoldigt udvalg af madoplevelser og madkultur i to etager samt 30 attraktive boliger.

Bag projektet står et bygherrekonsortie bestående af Unionkul Udvikling ApS og NRE Denmark A/S. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet COBE. NRE Denmark A/S er totalentreprenør, og rådgivende ingeniører er Arne Elkjær A/S. Holdet har erfaringer fra blandt andet The Silo i Nordhavn, Papirøen og Nørreport Station.

Madhus med minikøkkener

Holdet vandt en bygherrekonkurrence med deres fælles forslag, og Frederiksberg Kommune har siden vedtaget en ny lokalplan for området. Grunden er netop blevet overdraget til bygherrekonsortiet.

I husets stueetage indrettes et madhus med 12-15 minikøkkener og madboder af høj kulinarisk standard, målrettet både beboere, naboer, forbipasserende og metropassager. En indskudt mezzaninetage får fleksibelt indrettede lokaler, hvor besøgende kan spise under roligere forhold eller deltage i aktiviteter med fokus på madkultur, for eksempel foredrag, events og undervisning, og også afholde private arrangementer.

Oven på madhuset etableres et stort udkragende dæk, der danner fundament for 13 ‘svævende’ byhuse i to og tre etager, 16 mindre lejligheder samt en enkelt penthouselejlighed.

Facaderne udformes i forskellige murstensforbandter med inspiration fra den klassiske byggestil på Frederiksberg Allé. Facaderne udføres med mange detaljeringer, og hjørnehuset udformes som et slankt tårn – en nutidig hilsen til alléens mange gamle hjørnetårne.

Boligerne får både et fællesområde i første sals højde i form af en indre grøn gårdhave og egne altaner, terrasser eller taghaver. Byggeriets tage bliver begrønnet med blandt andet buske og mindre træer.

Relateret indhold