NCC bestemmer på BørneRigets byggeplads

NCC skal drive byggepladsen på BørneRiget fra byggestart til aflevering.
BørneRiget skal blive en integreret del af Rigshospitalet, da mange behandlinger kræver eksperter fra hele hospitalet. Visualisering: Arkitekterne 3XN.
BørneRiget skal blive en integreret del af Rigshospitalet, da mange behandlinger kræver eksperter fra hele hospitalet. Visualisering: Arkitekterne 3XN.

Det kræver en entreprenør med solid erfaring med komplekse byggerier i bynære om­givelser at sikre en god byggeproces. Derfor har NCC påtaget sig opgaven med at styre byggepladsen til det nye BørneRiget, som bygges i et samarbejde mellem Region Hovedstaden og Ole Kirk’s Fond på Rigshospitalet i København.

– Vi har den erfaring og viden i NCC, og vi glæder os til at være en del af verdens bedste byggeplads til verdens bedste bør­nehospital, siger produktionsleder fra NCC Civil Engineering, Andreas Beuck.

NCC tog sig også af driften af den store byggeplads ved Amagerværket. Erfaringerne herfra kan overføres direkte til opgaven på BørneRiget, lyder det fra NCC.

Lean er løsningen

Blandt udfordringerne på BørneRigets byggeplads er begrænset plads og opførelse helt tæt på det eksisterende sygehus, hvor der kan være mennesker, der er særligt følsomme overfor støj, støv og vibrationer fra en byggeplads. Hertil kommer forudseenhed i produktionens behov, samt viden om just-in-time leverancer og stram logistikstyring.

– Når vi planlægger sådan en opgave, bruger vi Lean-principperne, så vi sikrer en stram styring af logistik, sikkerhed og koordinering mellem parterne, siger Andreas Beuck.

Opgaven rummer blandt andet drift og optimering af skurbyen, håndtering af affald og renhold af pladsen, logistik, stilladser, afspærring og adgangsveje samt ikke mindst overdragelse mellem forskellige storentreprenører, hvor der også typisk er en række opgaver, der skal løses.

BørneRiget udgør samlet cirka 58.000 kvadratmeter og skal placeres på Rigshospitalets matrikel på Blegdamsvej og blive en integreret del af Rigshospitalet. Byggeriet er opdelt i to etaper, men skal ses som et samlet og sammenhængende byggeri. Arkitekterne 3XN har tegnet det vindende projekt.

Der var første spadestik på byggeriet i april, og projektet forventes afsluttet i sommeren 2024. Ordren beløber sig til cirka 50 millioner danske kroner.

Relateret indhold