Mere fjernvarme og mindre gas: Lægger an til grøn varme til 1.400 boliger

Op til 1.400 boliger i Fredensborg Kommune får mulighed for at blive tilsluttet fjernvarmenettet. Et vigtigt skridt for den grønne omstilling, lyder det fra kommunen.
Foto viser en villavej, hvor der er gravet ud til og ligger fjernvarmerør i venstre side af vejen langs en hæk. I højre side af vejen holder en blå varevogn med gul nummerplade parkeret
Tre boligområder i Kokkedal og fire i Humlebæk med tilsammen 1.400 boliger er omfattet af projektforslaget til udvidelse af fjernvarmenettet i Fredensborg Kommune.

Borgere i 1.400 boliger i en række boligområder i Humlebæk og Kokkedal kan se frem til at få fjernvarme. Hvis alle aftaler falder på plads som planlagt, kan gravearbejdet gå i gang næste år, oplyser Fredensborg Kommune.

Kommunens udvalg for Natur, Miljø og Bæredygtig Udvikling har godkendt det fælleskommunale affaldsselskab Norfors’ nye projekter i udvalgte fjernvarmeområder. Projekterne og projekternes økonomi er afhængige af, at mindst 75 % af boligerne i de pågældende områder vælger at tilslutte sig fjernvarme.

Et af de vigtigste skridt

Hanne Berg, formand for Udvalget for Natur, Miljø og Bæredygtig Udvikling, siger:

Kort over dele af Kokkedal med bolig- og industriområder markeret med hhv. rød, orange og grøn
Det er bl.a. i disse tre boligområder i Kokkedal, det bliver muligt at få fjernvarme. Dem der får tilbuddet har bolig eller erhverv i landsbyen Brønsholm, i et område omkring Cirkelhuset og ved Kokkedal Industripark samt i en lang række boliger i området langs Lågegyde

– Mere fjernvarme og mindre gas er et af de vigtigste skridt i den grønne omstilling i Danmark. Derfor er det utroligt positivt, at Norfors nu har disse nye projekter klar, så mange flere boliger i vores kommune fremover kan få fjernvarme i stedet for deres gas- eller oliefyr.

Læs også

Klar til start på Danmarks største fjernvarmeprojekt

Fjernvarmen kommer i første omgang fra afbrænding af affald, biomasse og flis. Norfors arbejder dog på at etablere geotermi og store varmepumper, så varmen i fjernvarmerørene bliver endnu grønnere.

Relateret indhold