Lokale opgraderer Fårup Sommerland med eget ismejeri og nye butikker

Lokale håndværkere og leverandører står bag det nye indgangsområde, som Fårup Sommerland i Blokhus viser frem, når sæsonen starter d. 14. april.
Foto af en murstensbygning med store et stort vindue afrundet foroven - her står Brogårdens Is med sorte bogstaver. To buede vinduer på hver sin side af det store vinduesparti
Fårup Sommerlands eget ismejeri bliver noget af det første, parkens gæster møder, når de er nået gennem det nye, opgraderede indgangsområde. Foto: Vindunor

Hvad skal man dog finde på, når man som Fårup Sommerland kan fejre 50-års jubilæum med rutsjebaner, høje hvin og familiehygge i lange baner? På Pirupvejen i Blokhus har man valgt at etablere et nyt, eventyrligt torv ved indgangen.

Læs også

Herregårdshotel står foran renovering til 15 mio. kr.

Indgangsområdet bliver både renoveret og udvidet med bl.a. nye butikker, en ny café, nyt ismejeri samt opgraderede toilet- og handicapfaciliteter. Dertil har man valgt at opføre en ny personalebygning til dem, man her kalder ’verdens bedste medarbejdere’.

Budget på ca. 30 mio. kr.

Researcherne bag Hubexos SMART-database, der indsamler data om bygge- og anlægsprojekter i Norden, anslår, at der opføres 2.000 nye kvm til et budget på ca. 30 mio. kr.

Fårup Sommerland åbner for sæsonen d. 14. april. Her skal det nye indgangsområde, der danner rammen om ankomsten for de op mod 700.000 gæster, der årligt lægger vejen forbi, skal stå færdigt.

Teknisk chef og projektansvarlig hos Fårup Sommerland, Tue Albrektsen, siger:

Indgangsparti med store bjælker. Over indgangspartiet to små rødmalede træhuse og et mindre lyseblåt hus
Selve indgangspartiet har også fået en eventyrlig makeover. Indenfor venter bl.a. det nye ismejeri, en ny og større butik og en ny café. Foto: Vindunor

– Indgangsområdet er parkens ansigt udadtil, og i forbindelse med vores 50-års jubilæum har vi ønsket at løfte gæsteoplevelsen allerede fra ankomsten. Det har været afgørende for os at bevare den særlige Fårup-stemning. Derfor har vi valgt materialer, der harmonerer med omgivelserne og lever op til vores kvalitetskrav. Samtidig har vi prioriteret lokale håndværkere og producenter.

3 x Hjørring

Blandt de lokale, der har medvirket til at opgradere indgangsområdet kan nævnes P+P Arkitekter fra Thisted, der er tilknyttet som byggeleder, totalrådgiver og arkitekt. Lønborg Rådgivende Ingeniør- og Planlægningsfirma er fra Hjørring. Det samme er Vennelyst Ingeniør- og Entreprenørforretning, der har stået for beton-, belægnings- og jord- og kloakentreprisen.

Læs også

Efter brand: Julsø Pavillonen bliver nyt pejlemærke ved Himmelbjerget

Byggefirmaet Keld & Johs. fra Pandrup har stået for tømrerentreprisen, mens de specialdesignede småsprossede vinduer i fyrretræ er leveret af vinduesproducenten Vindunor, der også er fra Hjørring.

Relateret indhold