Liebhaveri brick by Bricks

Ejendomsudviklingsselskabet Bricks står bag prestigeprojektet Strandpromenaden, som har byggestart i denne uge. Der er tale om absolut liebhaveri fra det århusianske selskab, der dyrker udvikling af luksuriøse og spektakulære helhedsprojekter.
MT Højgaard har i denne uge igangsat byggeriet af det eksklusive Strandpromenaden, der bliver de måske dyreste kvadratmeterpriser på det danske boligmarked. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects.
MT Højgaard har i denne uge igangsat byggeriet af det eksklusive Strandpromenaden, der bliver de måske dyreste kvadratmeterpriser på det danske boligmarked. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects.

Med kvadratmeterpriser på godt 100.000 kroner for de bedst placerede boliger ligger det vist fast, at liebhaver-byggeriet Strandpromenaden på Østerbro i København bliver noget at det dyreste på dansk jord.

MT Højgaard er entreprenør på projektet, og i mandags gik man i jorden. De 42 boliger bygges på en blot 7.000 kvadratmeter stor grund, hvoraf de fire boliger etableres i en stor eksisterende palæ-villa på hele 1.100 kvadratmeter. Beliggenheden helt ned til vandet, hvor Øresund møder København, fås vel næppe bedre.

En klasse for sig

– Det er et fantastisk sted, og derfor bliver vi simpelthen også nødt til at opføre et fantastisk projekt, som Smith Hammer Lassen Architects har tegnet. Men det er ikke kun arkitekturen, der er i højeste klasse. Vi sørger også for at bruge de bedste materialer og inventar. Boffi skal levere udstyr til køkkener og badeværelser, Gaggenau skal levere husholdningsprodukter, mens Dinesen står for gulvene, fortæller medejer og direktør Martin Busk fra udviklingsselskabet Bricks, der har base i Aarhus.

I det hele taget har Bricks med en række spektakulære aktuelle projekter fået godt tag i segmentet liebhaveri. For nylig afsluttede man opførelsen af 77 attraktive lejligheder på en rigtig god beliggenhed på Vermlandsgade først på Amager, hvorfra der er udsigt over Christianshavn og voldanlægget.

Og snart skal der gang i det 48.500 kvadratmeter store projekt “Frederiks Plads” centralt Aarhus, som Bricks også står bag. Her har selskabet solgt erhvervsdelen til NCC, der samtidig er totalentreprenør på hele byggeriet og de 420 underjordiske p-pladser.

– Der er allerede gennemført oprensning af jorden, så vi er klar til for alvor at gå i gang med byggeprocessen til nytår, siger Martin Busk.

Mere tonnage i fremtiden

Virksomheden startede tilbage i 2001, hvor den blev stiftet af Martin Busk og Phillip Foss. Det hele gik fint, indtil det famøse efterår i 2008, hvor hele branchen vågnede op til en ny dagsorden.

Bricks var som alle andre hårdt ramt, men tilgangen af en ny pengestærk investor på det helt rigtige tidspunkt betød, at der kom ro om den daglige drift, og at Bricks igen kunne begynde at kigge på spændende udviklingsmuligheder – primært i Aarhus og København.

– Nu går det faktisk bedre end nogensinde, og vi synes i al beskedenhed også, at vi har udviklet nogle meget spændende projekter, hvoraf flere ikke blot er enkeltstående ejendomme men decideret byudvikling som for eksempel Frederiks Plads, siger direktøren.

Han tilføjer, at Bricks dog overvejer at opruste organisationen, fordi man gerne vil have mere tonnage igennem.

– Med det mener jeg mere almindeligt byggeri, altså en prisklasse under liebhaveriet. Men det skal gøres med forsigtighed og omtanke, for vi vil værne om det kvalitetsstempel, som jeg mener, vi har fået opbygget omkring vores brand de senere år, siger han.

Se videopræsentation af Frederiks Plads her.

Relateret indhold