Jakon vandt: Nyt strategisk partnerskab kan løbe op i 120 mio. kr.

Furesø kommune har valgt at tildele et strategisk partnerskab på op til 120 mio. kr. over 2-4 år til Jakon. Fokus er på bl.a. energirenovering, vedligehold og høj kvalitet for pengene.
Solceller på kommunale bygninger, jordvarme og andre alternativ energiform vil sammen med bedre isolerede tage, facader, døre, vinduer og tekniske installationer blive sat yderligere i fokus i Furesø Kommunes nye partnerskabsaftale. Arkivfoto: Furesø Kommune
Solceller på kommunale bygninger, jordvarme og andre alternativ energiform vil sammen med bedre isolerede tage, facader, døre, vinduer og tekniske installationer blive sat yderligere i fokus i Furesø Kommunes nye partnerskabsaftale. Arkivfoto: Furesø Kommune

En ny fireårig partnerskabsaftale med Jakon bringer Furesø Kommune tættere på målet om at være CO2-neutral i 2030. Det sker ved, at Jakon som totalentreprenøren løbende vedligeholder og energioptimerer kommunale bygninger som skoler, børnehaver m.v. Samtidig skal diverse bygningsdele og tekniske anlæg tilses og vedligeholdes med faste frekvenser.

Opgaven er opdelt økonomisk, så kontrakten i første omgang løber fra april 2024 til marts 2026 med en forventet omsætning på op til ca. 60 mio. kr. ekskl. moms. Derefter har kommunen option på at forlænge kontrakten, så samarbejdet i partnerskabet kan fortsætte til marts 2028, og der kan udføres yderligere opgaver op til ca. 60 mio. kr. ekskl. moms. I alt op til ca. 120 mio. kr.

Læs også: 3 år efter boligbyggeri: Naturen blomstrer på gammel flyvestation

Det strategiske partnerskab gælder for Furesø Vest og omfatter udover Jakon (tømrer/snedker), JT3 Klima (ventilation), Hansen & Søgart (el), LHG Tagdækning (tag), Topdahl (energirådgivning), Glarmester Lars Johansen (glarmester), Lars Jakobsen A/S (murer), John Jensen A/S (vvs/blik), Klingenberg (anlæg/brolægning/kloak) og GSG Malerfirma (maler).

Alle tilknyttede virksomheder er forankret i eller har erfaring fra netop Furesø Kommune.

Fokus på kloge løsninger

Det er et mål, at partnerskabet sikrer, at opgaveløsningen systematiseres endnu mere end i dag, så borgerne og brugerne får endnu mere for de vedligeholdelseskroner og energimidler, der er afsat de kommende år. Partnerskabsansvarlig og adm. direktør i Jakon, Teddy Pedersen, siger:

Læs også: Frederikssund: Erfarne folk skal opgradere Willumsens velbesøgte museum

– Den måde at arbejde med energi- og renoveringsområdet og strategisk vedligehold, som det strategiske partnerskab åbner op for, giver rigtig god mening. Vi vil især have fokus på kloge løsninger, hvor vi bruger pengene der, hvor de gør mest mulig gavn.

Kan indfri klimaambitionerne

Ved at indgå i et længerevarende samarbejde, hvor entreprenøren kender de kommende opgaver, opnås stordriftsfordele, højere kvalitet og bedre samarbejde, fordi partnerne med hver deres håndværksmæssige faglighed er med til at planlægge opgaver og projekter. De fast tilknyttede virksomheder får større kendskab til både hinanden og bygningerne ved et flerårigt samarbejde, ligesom der kan spares penge, når der skal gennemføres færre udbud.

Læs også: Partnerskab vinder flerårig aftale med nordsjællandsk kommune

I den nye aftale bliver solceller, jordvarme m.m. som alternativ energiform, bedre isolerede tage, facader, døre og vinduer og tekniske installationer samt bedre indeklima sat yderligere i fokus, fortæller Claus Torp, by- og kulturdirektør i Furesø Kommune:

– Vi har udbudt en stor del af vores bygningsvedligeholdelse og energioptimering i to strategiske partnerskaber og er nu i mål med begge partnerskaber, så vi kan få løst flest mulige og nødvendige opgaver for pengene i høj kvalitet og dermed også kan indfri vores klimaambitioner.

Det nye strategiske partnerskab, der gælder for den vestlige del af kommunen, starter i denne måned, mens partnerskabet for kommunens østlige del har været i gang siden september 2023.

Relateret indhold