Om projektet
- Niels Bohr Bygningen er et led i regeringens investeringsplan for modernisering af universiteterne og opføres af Bygningsstyrelsen. Projektet er et af Bygningsstyrelsen største i 10 år og bygges på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro på begge sider af Jagtvej i København. Det nye byggeri er på cirka 52.000 kvadratmeter og samler hovedparten af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultets aktiviteter som blandt andet matematik, datalogi, kemi og fysik. Efter planen skal Niels Bohr Bygningen stå færdig ved udgangen af 2016.
Indeklimaet skal være i top, når 1000 forskere og 4000 studerende tager den kommende Niels Bohr Bygning i brug. Ansvaret for, at det bliver en realitet, lægges nu over på Schneider Electric, efter de har vundet udbuddet om bygningsautomatik på projektet.
Niels Bohr Bygningen bliver et nyt, stort laboratorie- og undervisningsbyggeri under Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.
Moderne bygninger skal ikke bare fungere optimalt ved åbningen, men være gearet til en fremtid med ændrede behov og krav.
Lars Hansen Regionschef i Schneider Electric med ansvar for Østdanmark
– Det er et projekt, vi er meget stolte af, og vi glæder os til at skabe fantastiske rammer for både forskere og studerende, så indeklima og komfort danner et perfekt grundlag for indlæring og innovation. Derudover ser vi ordren som en bekræftelse af vores målrettede indsats inden for intelligent bygningsautomation på universiteter og i uddannelsessektoren generelt, siger Peter Giliamsen, der er Sales- og Key Account Manager hos Schneider Electric, i en pressemeddelelse.
Intelligent integration
Behovet for intelligent bygningsstyring vokser ifølge Schneider Electric konstant, og der stilles stadig større krav til indeklima, energieffektivitet og fleksibilitet i de tekniske installationer. Det kræver stor integration mellem de tekniske brugerflader og systemer.
Til Niels Bohr Bygningen benytter Schneider Electric sin åbne og skalerbare automationsløsning SmartStruxure, som skal være med til at fremtidssikre det ambitiøse byggeri. SmartStruxure-løsningen integrerer individuelle systemer som IBI, der er baseret på en KNX-løsning fra Schneider Electric samt funktioner som varme, ventilations- og køleautomatik baseret på BACnet MSTP-standarden.
– Moderne bygninger skal ikke bare fungere optimalt ved åbningen, men være gearet til en fremtid med ændrede behov og krav. Vi har sørget for, at Niels Bohr Bygningen bliver styret af et intelligent system, der kan ændres og tilpasses løbende, når der er behov for det. Det gør det nemt at fastholde en effektiv drift, selvom forbrugsmønstrene ændrer sig. Vores primære opgave har været at give Niels Bohr Bygningen det bedste fundament for omkostningseffektiv drift i hele bygningens livscyklus, forklarer Lars Hansen, Regionschef i Schneider Electric Danmark med ansvar for service- og projekt i Østdanmark.