I slutningen af 2020 kunne Bygningsstyrelsen oplyse, at entreprenørselskabet Hoffmann, der er en del af den store norske Veidekke-koncern, havde vundet styrelsens 4-årige strategiske rammeaftale vedrørende planlægning, projektudvikling, projektering og udførsel af bygge- og vedligeholdelsesprojekter i hele landet. Rammeaftalen havde dengang en værdi på op til 1,8 mia. kr.
Når 2024 rinder ud, er de 4 år gået, og Bygningsstyrelsen har derfor sat arbejdet i gang med at finde ud af, hvem der skal videreføre arbejdet med bygherrens projekter med budgetter over 3 mio. kr. Rammeaftalen for 2025-2028, der kan vindes af én entreprenør, skønnes at have en samlet værdi på ikke mindre end 6 mia. kr.
Vidensdeling på tværs af projekter
Bygningsstyrelsen lægger stor vægt på, at den valgte entreprenør kan optimere produkt og proces via gentagelser, tillidsbaseret samarbejde, relationsopbygning og vidensdeling på tværs af projekter. Dertil er det vigtigt at vinderen kan aflevere projekter til aftalt tid, budget og kvalitet.
Læs også: Fortsætter som beskytter af fredede bygninger
Vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Signe Primdal Lyndrup, siger:
– Vi arbejder konstant på at styrke vores bygherrefunktion og projektgennemførelsen, så vi kan levere effektive og professionelle løsninger til vores kunder. Vi har gennem den eksisterende strategiske rammeaftale med Hoffmann fået mulighed for at inddrage såvel rådgivere som entreprenører i processen på et meget tidligt tidspunkt og dermed arbejde med de rigtige løsninger fra starten samt dele erfaringer fra projekt til projekt. Det har markant styrket Bygningsstyrelsens mulighed for at aflevere til aftalt tid, pris og kvalitet. Vi har derfor store forventninger til det kommende samarbejde i den ny Strategisk Rammeaftale.
Fejl på fejl
Bygningsstyrelsen har som bygherre på projekter inden for centraladministrationen herunder politi, domstole og universiteter, bl.a. været ude i stormvejr i forbindelse med det skandaleramte og stærkt forsinkede universitetsbyggeri Niels Bohr Bygningen, der skulle have stået klar i 2016. Her blev ibrugtagningen ad flere omgange forsinket efter den ene alvorlige fejl efter den anden.
En gentagelse forventes undgået med de nye skrappe krav til den kommende strategiske rammeaftale.
Prækvalifikationen påbegyndes d. 1. maj. Der afholdes informationsmøder om udbudsprocessen og aftalen den 6. maj i København og den 7. maj i Skanderborg, oplyser Bygningsstyrelsen.