Hundredvis af boliger skal gøres tidssvarende

Næsten 400 lejligheder renoveres i Kalundborg for 200 millioner kroner.
Udover renovering af næsten 400 boliger, skal der bygges nyt fælleshus, og udearealerne skal angges på ny. Pressefoto.
Udover renovering af næsten 400 boliger, skal der bygges nyt fælleshus, og udearealerne skal angges på ny. Pressefoto.

Fakta om projektet

  • Bygherre: FOB Kalundborg.
  • Omfang: 399 boliger.
  • Anslået værdi: cirka 200 millioner kroner.
  • Udførelsesperiode: 2017-2022.
  • Bygherrerådgiver, arkitekt og ingeniør: Kullegaard A/S og INGENIØRER’NE A/S.
  • Bygherrerådgiver, administration og økonomi: BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab.

Fællesorganisationens Boligforening Kalundborg sætter gang i en omfattende renovering.

I løbet af de næste fem år vil afdeling 8, 9 og 14, som omfatter 399 boliger fordelt på 18 ejendomme, blive berørt i mere eller mindre grad. Derudover skal der også opføres et nyt fælleshus, der blandt andet skal huse foreningens administration og driftspersonale.

Endeligt anlægges afdelingernes udearealer på ny.

Fremtidssikring

Formålet med den omfattende renovering og udvidelse af de eksisterende fællesfaciliteter er at fremtidssikre de tre afdelinger. Området såvel som boligerne skal i højere grad tiltrække forskellige typer af lejere, så der skabes en diversitet i beboersammensætningen og mindre tomgang.

Det sker blandt andet ved at reducere antallet af boliger i form af sammenlægninger og ombygninger, der giver mindre boenheder. Derudover skal genopretningen af udearealerne resultere i, at beboerne oplever en højere grad af tæthed og nærhed i form af indbydende mødesteder og udendørs udfoldelsesmuligheder.

Det skal skabe rammerne for at dyrke fællesskabet.

På sigt er det målet, at det skal give en større tilknytning til området for de enkelte beboere og et endnu bedre naboskab.

De enkelte boliger optimeres, så de lever op til nutidens boligstandarder, er energirigtige og imødekommer tilgængelighedsprincipperne for beboere, der er udfordret på den ene eller anden måde. Alt dette imødekommes blandt andet ved etablering af nye altaner, bedre isolering og ventilation samt opførelse af elevatorer i opgangene.

Bygherrerådgivning med fokus på beboerne

Kullegaard skal sammen med INGENIØRER’NE varetage rollen som bygherrerådgiver gennem hele projektforløbet.

Det betyder, at der skal udarbejdes byggeprogram og projektforslag, hvor bygherrerådgivningen også omfatter udarbejdelse af udbud i totalentreprise efterfølgende. Gennem hele processen er det også bygherrerådgiverens opgave at granske projektmaterialet løbende for at sikre det forventede kvalitetsniveau, og derudover sker der en generel projektopfølgning på tid og økonomi, og der gennemføres tilsyn.

Opgaven som bygherrerådgiver omfatter også planlægning og gennemførelse af kommunikationen med beboerne, hvilket er et af de afgørende kriterier for en succesfuld proces. Kullegaard vil derfor i tæt samarbejde med FOB Kalundborg have et løbende fokus på dette, så vi sammen sikrer, at beboerne oplever en tryg og inddragende proces.

Relateret indhold