Herlevs nye rådhus skal være åbent for alle

Rådhus Hjortespring, der er tegnet af PLH Arkitekter, er designet, så det kan bruges af borgere og foreninger til møder og arrangementer - også uden for normal arbejdstid.
Der er netop holdt rejsegilde for Herlevs nye rådhus, der skal stå færdigt i begyndelsen af 2023. Illustration: PLH Arkitekter
Der er netop holdt rejsegilde for Herlevs nye rådhus, der skal stå færdigt i begyndelsen af 2023. Illustration: PLH Arkitekter

Rådhus Hjortespring

  • Bygherre: Herlev Kommune
  • Bygherrerådgiver: Kuben Management
  • Arkitekt og totalrådgiver: PLH Arkitekter
  • Totalentreprenør: Hoffmann
  • Ingeniør: Vita Ingeniører
  • Omfang: 2.000 m2 fordelt på to etager
  • Estimeret budget: 37 mio. kr.
  • – Opføres efter bygningsreglementets Bygningsklasse 2020
  • – Det nye rådhus skal rumme kontorarbejdspladser til medarbejdere i Center for Job, Uddannelse og Borgerservice, Center for Dagtilbud og Skole samt Center for Børn, Unge og Familier samt den nye kommunalbestyrelsessal.
  • – Projektet skal opføres efter bygningsklasse 2020.
  • – Forventes at stå klart i februar 2023.
  • Kilde: Byggefakta

Byggeriet af Herlevs nye rådhus, Rådhus Hjortespring, skrider planmæssigt frem og forventes færdigt i februar næste år. Bag designet af bygningen står PLH Arkitekter, der i tæt samarbejde med Herlev Kommune har lagt stor vægt på, at rådhuset både skal tilbyde optimale rammer for medarbejderne og samtidig blive et samlingspunkt for kommunens borgere og foreninger.

‘Et byens og borgernes hus’, kalder CEO i PLH Arkitekter, Søren Mølbak, det.

– Det fleksible design gør bygningen optimal at samles og afholde arrangementer i. I vores design har vi netop tænkt tilgængelighed ind, så der bliver tale om et uformelt mødested og en bygning i øjenhøjde med dens besøgende. Møderne i den lokale sportsklub eller samlingerne i hobbyforeningen ligger oftest om eftermiddagen og aftenen. Ved at placere bygningens arbejdsområder, så de ligger afskærmet, kan offentligheden få adgang til og gavn af byens nye samlingspunkt også efter normal arbejdstid, siger han.

Dynamisk planløsning

Det kommende rådhus bliver i alt 2.000 m² fordelt på to etager. Den dynamiske planløsning gør det muligt løbende at tilpasse bygningen, så omgivelserne altid er optimeret til de opgaver, der er knyttet til husets 85 arbejdspladser.

Thomas Gyldal Petersen, borgmester i Herlev Kommune, synes, det er noget helt særligt at bygge et nyt rådhus.

– Når rådhuset står klar til næste år, vil borgerne møde et uformelt rådhus, som er rart og imødekommende. Et åbent hus som understøtter det aktive lokalsamfund med nye trygge og imødekommende mødesteder. Det bliver et sted, hvor alle føler sig velkommen – både medarbejdere og borgere. Samtidig vil rådhuset være med til at skabe synergi omkring byudvikling i området og dermed styrke både fremgang og fællesskab i byen.

Ved at afskærme de kommunale arbejdsområder kan offentligheden få adgang til og gavn af byens nye samlingspunkt i den nye rådhusbygning. Illustration: PLH Arkitekter
Ved at afskærme de kommunale arbejdsområder kan offentligheden få adgang til og gavn af byens nye samlingspunkt i den nye rådhusbygning. Illustration: PLH Arkitekter

Grøn strøm

Bæredygtighed har hele tiden haft topprioritet i projektet, der opføres efter bygningsklasse 2020. Derfor får det nye rådhus flere løsninger, der nedbringer energiforbruget såsom centralt styret belysning, solafskærmning og klimaskærme. Samtidig kommer solceller på taget til at bidrage med grøn strøm.

PLH Arkitekter har stor erfaring med at designe rådhuse, der samler og giver merværdi for ansatte såvel som borgere. Foruden Rådhus Hjortespring, har PLH Arkitekter også tegnet Vordingborgs kommende rådhus, der ventes at stå færdigt i løbet af sommeren 2023, samt Høje Taastrups nye rådhus, der efter planen slår dørene op i år.

Relateret indhold