Frederiksberg vælger DGNB

Frederiksberg Kommune fortsætter bestræbelserne på at gøre byens bygninger bæredygtige for miljø, mennesker og økonomi gennem DGNB-certificering.
Den dansktilpassede DGNB-certificeringsordning indeholder kategorierne platin, guld og sølv.
Den dansktilpassede DGNB-certificeringsordning indeholder kategorierne platin, guld og sølv.

Om DGNB

  • – En bæredygtighedscertificering for nybyggeri og byområder, som nu udvides med drift af bygninger.
  • – Frederiksberg kommune er medlem af Green Building Council.
  • – Frederiksberg Kommune har to uddannede DGNB-konsulenter for bygninger og to uddannede DGNB-konsulenter for byområder.

Store byggeprojekter i Frederiksberg Kommune skal i fremtiden være DGNB certificerede, og det skal også undersøges, om nogle af de eksisterende bygninger som eksempelvis rådhuset kan leve op til kravene. Det har kommunens Bolig- og Ejendomsudvalg besluttet.

DGNB er en bæredygtighedscertificering for blandt andet nybyggeri og drift af bygninger. Metoden tager et 360 graders blik på en bygnings eller et driftsområdes bæredygtighed, sådan at man sikrer god trivsel, god økonomi, og minimal miljøpåvirkning.

… vi vil benytte udvalgte DGNB kriterier for mindre byggeprojekter, hvor det ikke er rentabelt at certificere byggeriet.

Simon Aggesen Formand for Bolig- og Ejendomsudvalget, Frederiksberg

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) er glad for metoden:

– Frederiksberg Kommune er en grøn kommune, hvor det at tage hånd om mennesker, økonomi og miljø ikke er et enten-eller, men et både-og. Det skal afspejles både i vores nybyggeri og i vores håndtering og drift af eksisterende byggeri, siger han.

Tre pilotprojekter

Frederiksberg er allerede på vej med Danmarks første DGNB certificerede skolebygning på Skolen på Duevej, der indvies næste år, ligesom andre store byggeprojekter også skal certificeres.

Kommunen er p.t. med i tre større pilotprojekter om certificering, men metoden skal også benyttes i mindre projekter:

– Deltagelse i projekterne bidrager til, at Frederiksberg fortsat er i front som en grøn kommune. Vi skal styrke en bæredygtig udvikling på Frederiksberg og sikre, at vi når vores målsætningen om, at Frederiksberg skal være CO2 neutral i 2035. Frederiksberg Kommune gennemfører tre pilotprojekter med DGNB certificering, og vi vil benytte udvalgte DGNB kriterier for mindre byggeprojekter, hvor det ikke er rentabelt at certificere byggeriet, siger Simon Aggesen (C), formand for Bolig- og Ejendomsudvalget, som henviser til at kommunen skal gå i front i forhold til en bæredygtig udvikling.

Også driften af bygninger kan opnå certificering, og det har Bolig- og Ejendomsudvalget netop besluttet at undersøge, om rådhuset kan opnå:

– Undersøgelsen vil give kommunen et godt overblik over rådhusets tilstand, og hvordan det vedligeholdes i forhold til at sikre, at bygningen er bæredygtig for miljø, mennesker og økonomi. Det er naturligt at have fokus på rådhuset, som meget gerne må stå som et fyrtårn for miljø og bæredygtighed, siger Simon Aggesen.

Fire af kommunens medarbejdere har gennemført DGNB konsulentuddannelsen, så de kan være med til at sikre kommunens grønne vej mod et CO2-neutralt Frederiksberg i 2035.

Læs mere om DGNB her.

Relateret indhold