Så blev det tid til rejsegilde og dermed finalen på en 10 år lang byggerejse for Lighthouse. Et bygningskompleks med et antal boligejendomme og – kronen på værket – et 142 meter højt boligtårn med 395 lejligheder og udsigtsplatform for besøgende.
Nu er sidste element hejst til tagkonstruktionen på tårnet, og Lighthouse-projektet har derfor nået en stor og vigtig milepæl. Det blev i dag fejret med et rejsegilde.
– Lighthouse-projektet har været på en lang rejse, og nu kan vi snart sætte det sidste punktum i tilblivelsen af Danmarks højeste boligbyggeri, fortæller Claus Hommelhoff, som er en del af ejerkredsen bag Lighthouse.
– Aarhus Ø er i en enorm udvikling, og de seneste år er det blevet en bydel, som både århusianere, beboere og besøgende har taget til sig. At Lighthouse nu bliver fuldendt er med til at binde bydelen sammen og gøre det til hele Aarhus’ nye samlingspunkt.
Havet som omdrejningspunkt
Lighthouse ligger på havnefronten af Århus Ø. Et boligområde udviklet på havnefronten og allerede hjemsted for en række spektakulære byggerier. Beliggenheden har da også givet afsæt til arkitekterne bag.
– Havet er en stor inspirationskilde til Lighthouse. Den unikke placering skaber en nærhed til bugten, som bliver ført videre i byggeriet. Både i arkitekturen og i de aktiviteter, som bygningen bliver centrum for, fortæller Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør hos 3XN/GXN Arkitekter, som er tegnestuen bag projektet.
– Du kan som beboer blive draget af havet og udsigten fra din egen stue, og som besøgende kan du fra toppen opleve byen på ny og skue over hele Aarhus. Det er det helt særlige ved det her projekt.
Foruden de 395 lejligheder og den offentlige udsigtsplatform i toppen, rummer tårnet tre restaurationer, hvoraf den ene er på øverste etage. Dertil en gårdhave for beboerne og et “bugtcenter” i stueplan, hvor man kan se og lære mere om Aarhus Bugt.