Facader med et karakteristisk og autentisk udtryk vinder i stigende grad indpas i byggeriet. Flere arkitekter i Europa efterspørger byggematerialer, der falder naturligt ind i omgivelserne og efterlader et dynamisk og levende udtryk, der patinerer og ændrer udseende over tid. Grundet stigende efterspørgsel har Cembrit udviklet serien Cembrit Patina Design Line, og tilføjer nu endnu et produkt, hvis design henter inspiration fra lineære linjer i landskabet:
– En del arkitekter arbejder på at skabe bygninger med dynamiske og levende udtryk, der er tro mod naturens foranderlighed, og lader sin fremtoning forme i takt med årenes gang. Cembrit Patina Inline er et nyt produkt i den nye produktserie, og lige som de andre produkter har den et naturligt og stilrent design. Men den nye plade giver, med en iøjnefaldende geometrisk og tredimensionel effekt, i endnu højere grad mulighed for at tilføre dybde og et dynamisk udtryk til facaden. Derudover er overfladens linjer med til at skabe en fascinerende skyggeeffekt, når lyset passerer i løbet af dagen, fortæller salgsdirektør ved Cembrit Karsten Østergaard Larsen.
Facadepladen kan kombineres med de øvrige modeller i Cembrit Patina Design Line, og disse kombinationsmuligheder åbner op for et væld af designmuligheder med forskellige vinkler, mønstre og farver, der fremhæver de arkitektoniske linjer i byggeriet.
Robust materiale med minimalt vedligehold
Cembrit Patina Inline er facadeplader i miljøvenlig fibercement med høj slidstyrke og lang levetid. Pladerne er lavet af samme materiale, som man kender fra de øvrige facadeplader i Cembrit Patina Design Line (herunder den velkendte og populære Cembrit Patina). De er ubrændbare klassificeret med brandklasse A2,s1-d0 iht. EN 13501-1:
– Cembrit Patina Inline fremstilles af robuste og holdbare materialer, der medfører, at produktet kan modstå vejr-og slidpåvirkninger i årtier. Én af de eftertragtede produktfordele er et lavt vedligeholdelsesbehov. Facadeprodukterne kan desuden monteres på lavenergibyggerier og er nemme at monteres og uden behov for specialværktøj, fortæller Karsten Østergaard Larsen.
Building Green løber af stablen 30. og 31. oktober i København.