Boligselskabet Sjælland opfører sit første plejehjem i Tune – og satser på flere

Det er landets fjerdestørste almene boligselskab, der har vundet opgaven med at bygge det nye plejehjem i Tune - dermed træder boligselskabet ind på et nyt boligsegment og forventer at bygge mere til den målgruppe i de kommende år.
Borgmester i Greve Kommune Pernille Beckmann og Per Bro, Boligselskabet Sjælland, underskriver kontrakten på det nye plejehjemsbyggeri i Tune.
Borgmester i Greve Kommune Pernille Beckmann og Per Bro, Boligselskabet Sjælland, underskriver kontrakten på det nye plejehjemsbyggeri i Tune.

Der var fire om buddet, men det blev Boligselskabet Sjælland, som Greve Kommune valgte til at bygge et nyt plejehjem i Tune.

Boligselskabet får dermed retten til at købe plejehjems-grunden, som det nye plejehjem skal bygges på.

Plejehjemmet skal være et hjem til ældre og demente og kommer til at bestå af 72 boliger, et daghjem med plads til 40 dagligt besøgende og tilhørende aktivitetsrum og servicearealer.

– Plejehjemmet skal både være et godt og trygt hjem for borgerne og en god og effektiv arbejdsplads. Og det har Boligselskabet Sjælland budt overbevisende ind på, siger borgmester i Greve Kommune Pernille Beckmann.

Illustration: Vandkunsten.
Illustration: Vandkunsten.

Kommunen valgte at bygge et alment plejeboligbyggeri. Kommunen yder tilskud til byggeriet og har anvisningsret til plejeboligerne.

Boligselskabet Sjællands byggedirektør Per Bro glæder sig over samarbejdet med Greve Kommune:

– I Boligselskabet Sjælland ønsker vi at skabe trygge hjem for alle. Uanset hvor de kommer fra eller er på vejen i livet. I de kommende år stiger antallet af ældre massivt, og derfor har vi øget fokus på at skabe attraktive og trygge botilbud til den målgruppe, siger han.

For boligselskabet er projektet samtidig det første til ældre og demente.

Illustration: Vandkunsten.
Illustration: Vandkunsten.

– I de kommende år stiger antallet af ældre massivt, og derfor har vi øget fokus på at skabe attraktive og trygge botilbud til denne målgruppe, oplyser boligselskabet om baggrunden for at gå ind i det nye aktivitetsområde på deres hjemmeside.

Arkitektonisk bliver bygningen udformet som et ottetal, der giver et bevægelsesmæssigt “loop”. Hjemmefløjene med private boliger placeres på hver sin side af et centralt fælles aktivitetshus, som er forbundet af glasgange med grønne oaser i midten.

Denne bygningsform skaber trygge vandreruter for beboerne, som kan bevæge sig rundt både inde og ude og få forskellige sansemæssige oplevelser.

Byggeriet forventes at starte i slutningen 2023 og stå klar i udgangen af 2025.

Relateret indhold