Forrige år blev Reduction Roadmap introduceret via et samarbejde mellem ingeniørvirksomheden Artelia og arkitektvirksomhederne Cebra og Effekt.
Læs også: Reduction Roadmap til branchen og politikerne: “Nok snak – der er brug for handling”
Initiativet skulle anvise branchen til, at nybyggerier i 2025 højest må udlede 5,8 kg co2e årligt pr. m2 i gennemsnit. Den konkrete grænse forankres i byggeriets mulighed for at indfri Parisaftalens målsætning om en temperaturstigning på højest 1,5 grader i 2050.
Siden dets oprettelse har over 400 organisationer tilsluttet sig initiativet, og nu hopper AP Pension også om bord for at skubbe på den grønne omstilling:
– Byggebranchen står for ca. 30 % af Danmarks samlede CO2e-udledning, og hvis vi vil ændre noget ved det tal, så er vi nødt til at have ambitiøse krav til, hvor meget CO2e nybyggeri fremover må udlede, fortæller adm. direktør Bo Normann Rasmussen i AP Pension.
Vil påvirke udviklingen
I forbindelse med Building Green i Forum sidste måned præsenterede de tre partnere det nye Reduction Roadmap 2.0, der nu arbejder på at gøre den gennemsnitlige udledningsgrænse til et LCA-krav i bygningsreglementet for at flytte udviklingen hurtigere.
– I AP Pension arbejder vi for, at alle vores investeringer skal være i tråd med Parisaftalen. Vi ser hele tiden på, hvor vi kan være med til at påvirke udviklingen i den rigtige retning, og her spiller vores ejendomsinvesteringer en faktor. Jeg er sikker på, at vi herhjemme kommer til at se endnu flere innovative løsninger, hvis forslaget bliver et lovkrav for alle. Det er ambitiøst, men jeg er ikke i tvivl om, at byggebranchen godt kan nå 2025 forslaget fra Reduction Roadmap 2.0, slutter Bo Normann Rasmussen.
Læs også: Første kommune tilslutter sig Reduction Roadmap
Forslaget fra Reduction Roadmap 2.0 omfatter blandt andet opførelsen af nye parcelhuse, etageboliger og kontorbyggerier. Dermed stilles der ikke krav til sygehuse, laboratorier, svømmehaller og andre særlige typer af byggerier.