Afgjort: NREP skal forme kendt Herlev-grunds fremtid

De har allerede et stort kendskab til området for deres igangværende arbejde i Herlev Bymidte. Nu skal NREP i samarbejde med Herlev Kommune også udfærdige et skitseprojekt for den kommende rådhusgrund.
Nu begynder der at tegne sig et billede af den kommende rådhusgrund, som er et omdrejningspunkt for det centrale Herlev. Visualisering af idéoplægget til Herlev Kommune. Illustration: Holscher Nordberg.
Nu begynder der at tegne sig et billede af den kommende rådhusgrund, som er et omdrejningspunkt for det centrale Herlev. Visualisering af idéoplægget til Herlev Kommune. Illustration: Holscher Nordberg.

Når Herlev Kommune flytter ud af Herlev Bygade 90 og ind i nye rådhuse, skal rådhusgrunden omdannes til boligområde.

Derfor inviterede kommunalbestyrelse inden jul interesserede parter til at byde ind med idéoplæg til grundens fremtidige anvendelse med afsæt i de ønsker, som kommunalbestyrelsen i fællesskab havde defineret.

Læs også: Herlevs nye rådhus skal være åbent for alle

Nu har kommunalbestyrelsen valgt NREP til i samarbejde med kommunen at udfærdige et skitseprojektet for grundens fremtid.

Afsættet er et ønske om at skabe et blandet boligområde med fokus på bæredygtighed og tydelige arkitektoniske referencer til det historiske Herlev og Saxbo, det gamle keramikværksted.

Derved vil rådhusgrunden i fremtiden rumme kvalitetsboliger til herlevborgerne, nye pladser, grønne byrum og samtidig sikre en naturlig forlængelse af Herlev Bygade i et ønske om at genskabe Saxbo som en kulturel markør og samlingspunkt for byen og byens historie:

Borgmester i Herlev, Thomas Gyldal Petersen, forklarer:

– NREP har et ambitiøst fokus på social og klimamæssig bæredygtighed og udviste i visionsoplægget stor forståelse for Herlevs kulturhistoriske værdier og arkitektur, hvilket endte med at gøre udfaldet.

– Det er først nu, at arbejdet for alvor begynder. Jeg glæder mig meget til den kommende proces, hvor mine politiske kollegaer, naboerne og herlevborgerne skal være med til at kvalificere grundens fremtid, tilføjer han.

Forståelse for det historiske og morgendagens udfordringer

Hos NREP har man modtaget nyheden med stor glæde, men også med stor ydmyghed:

– For os er det en helt særlig opgave og forpligtelse at få lov til at udvikle rådhusgrunden og på den måde afslutte vores arbejde i det centrale Herlev, siger Thomas Riise-Jakobsen, partner i NREP, og fortæller, at ambitionen er klar:

– Vi ønsker at skabe et nyt byområde med tydelig arkitektonisk forståelse for det historiske Herlev og som samtidig svarer på morgendagens udfordringer. Et blandet boligområde med fokus på bæredygtighed og større biodiversitet.

NREP har arbejdet med Holscher Nordberg og SLA om idéoplægget.

Lokalplansprocessen forventes at kunne opstarte i sidste halvdel af året.

Relateret indhold