600 så med, da robotdomicil i træ nåede milepæl i Odense

Universal Robots og Mobile Industrial Robots' nye hovedsæde er designet med meget åbne miljøer med træværk både i bærende konstruktioner og på væggene - godt for arbejdsmiljøet og produktudviklingen.
Godt 600 af de kommende brugere af huset var med til det netop afholdte rejsegilde. Foto: Dansk Drone Netværk.
Godt 600 af de kommende brugere af huset var med til det netop afholdte rejsegilde. Foto: Dansk Drone Netværk.

Siden begyndelsen af marts 2022 har NCC været i gang med at bygge et nyt, fælles domicil i træ for Universal Robots og Mobile Industrial Robots, der begge er ejet af amerikanske Teradyne.

Byggeriet, der opføres for at få plads til et stigende antal medarbejdere og for at skabe de optimale rammer for innovation og udviklingen af deres robotteknologi, er nu kommet så langt, at det er tid til rejsegilde.

– Stemningen på pladsen er god trods en presset tidsplan, og håndværkerne virker glade for at være med på træprojektet, fortæller Claus Heinze, der er senior projektchef i NCC Building i Vest.

Anderledes end det vante

Den kommende hub bliver på ca. 20.000 m2 og opføres i træ og med bærende konstruktioner i træ.

Søjler, bjælker og dæk bliver produceret i gran og leveres af Hess Timber GmbH fra Tyskland, og i alt skal monteres ca. 900 træsøjler og træbjælker. Derudover monteres ca. 6.000 m2 CLT-dæk.

Med udgangspunkt i trækonstruktionen er der fokus på, at bygningen bliver et springbræt for kreative løsninger, og den er gjort fleksibel i sin arkitektur og tilpasset områdets eksisterende natur med gamle træer.

Bygningerne står meget synlige i landskabet, og træet lyser op og lover godt for miljøet i medarbejdernes hverdag. Foto: Dansk Drone Netværk.
Bygningerne står meget synlige i landskabet, og træet lyser op og lover godt for miljøet i medarbejdernes hverdag. Foto: Dansk Drone Netværk.

Monteringen af alle bærende trækonstruktioner udføres af NCC’s medarbejdere i egenproduktion og forventes at vare frem til juni 2023:

– Vi nok skal komme i mål med et rigtig flot kontor, som alle medarbejderne i Universal Robots og Mobile Industrial Robots vil blive glade for at arbejde i, og hvor de får nogle rigtig gode rammer for den videre udvikling af deres meget avancerede produkter, siger Claus Heinze.

– Det er et spændende projekt, og især det, at det er i træ, gør det anderledes end det vante. Gennem totalentreprisen får vi mulighed for at bruge mange af vores kompetencer, som jo netop også omfatter flere træbyggerier, tilføjer han.

Godt arbejdsmiljø

Byggeriet opføres i tre niveauer på det skrånende terræn, så det kommer til at ligge flot integreret i landskabet omgivet af ældre træer og med udsigt over engene.

– Vi er rigtig glade for, at byggeriet skrider planmæssigt frem, og at vi nu er nået til rejsegildet, som er en stor milepæl. De lyse og åbne rammer i vores hovedsæde kommer til at skabe et godt arbejdsmiljø og de perfekte rammer for samarbejde på tværs. Vi glæder vi os helt enormt til at kunne flytte ind i vores nye, fælles lokaler, siger Kim Nørgaard Andreasen, Vice President og CFO i Universal Robots.

Byggeriet er skabt af 3XN/GXN, Moe og Henrik Jørgensen Landskab.

Kontoret forventes at være klar til overdragelse i starten af 2024.

Relateret indhold