6 rådgivere løber med rammeaftale på 450 mio. kr.

Der er både nye og velkendte samarbejdspartnere med om bord som Himmerland Boligforenings rådgivere for de næste fire år, hvor boligforeningen forventer renovering og nybyggeri for 450 mio. kr.
Der bliver noget at leve op til for de udvalgte rådgivere, der de næste fire år skal arbejde sammen med Himmerland Boligforening, der har vundet flere priser for Aalborg Øst, bl.a. den officielle EU-pris 'The New European Bauhaus Prizes'. Foto: Himmerland Boligforening
Der bliver noget at leve op til for de udvalgte rådgivere, der de næste fire år skal arbejde sammen med Himmerland Boligforening, der har vundet flere priser for Aalborg Øst, bl.a. den officielle EU-pris 'The New European Bauhaus Prizes'. Foto: Himmerland Boligforening

En af landets mest toneangivende almene bygherre, Himmerland Boligforening, har indgået rammeaftale med seks rådgivere for perioden 2023-2027. For Brix & Kamp, Cowi og Norconsult er der tale om genvalg, mens de nye er DAI, Erik arkitekter og P+P arkitekter.

Rammeaftalen omfatter teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med Himmerland Boligforenings nybyggerier og renoveringsopgaver, hvor det over de fire år næppe er urealistisk, at der vil være arbejder i størrelsesordenen 450 mio. kr.

– Vi har igennem det seneste årti investeret betydeligt i renovering og nybyggeri i både det østlige Aalborg og Vestbyen. Med flere end 7.500 boliger i Aalborg og en række andre nordjyske byer vil der dog fortsat være ganske mange vedligeholdelsesprojekter, ligesom vi som altid har nye projekter på vej, fortæller direktør Ole Nielsen.

Noget at leve op til

Der bliver noget at leve op til for de udvalgte rådgivere, der de næste fire år skal arbejde sammen med vinderen af flere priser, bl.a. den officielle EU-pris ‘The New European Bauhaus Prizes’, som hylder projekter, der skaber positive forandringer og bedre livsvilkår gennem strategisk byplanlægning og socialøkonomiske indsatser.

Aalborg Øst er blevet udviklet over flere år, og har vundet flere priser for bl.a. sit menneskesyn og fokus på livsvilkår. Foto: Himmerland Boligforening.
Aalborg Øst er blevet udviklet over flere år, og har vundet flere priser for bl.a. sit menneskesyn og fokus på livsvilkår. Foto: Himmerland Boligforening.

Himmerland Boligforening var nomineret til og blev i juni kåret som vinder af prisen for transformationen af Aalborg Øst via den såkaldte Aalborg-model, der gennem et langt, sejt træk over flere år har udviklet sig til et område med trygge områder og stor økonomisk vækst.

Den danske boligforening vandt da også meget passende inden for kategorien ‘New European Bauhaus Champions’ i undergruppen ‘Prioritizing the places and people that need it the most.

En væsentlig drivkraft for denne transformation har været at sikre gode almene boliger og beboerdemokratiske processer i strategiske partnerskaber, lyder det fra boligforeningen.

– Vi oplever, at stadig flere gerne vil bo hos os. Derfor er der brug for, at vi bygger mere af det, vi er kendt for, så vi kan sikre gode, betalelige boliger til alle, også når vi er et godt stykke inde i det kommende årti. Derfor er vi gang med at planlægge nye boliger – blandt andet i Sofiendal Enge i det sydlige Hasseris, i demonstrationsprojektet Green Hub House i det østlige Aalborg, flere steder i Skørping, i Støvring Ådale og i Aalborgs oplandsbyer, siger Ole Nielsen.

Himmerland Boligforening og direktør Ole Nielsen har udvalgt de seks nye rådgivere  ud fra, at beboerne skal have mest for pengene.
Himmerland Boligforening og direktør Ole Nielsen har udvalgt de seks nye rådgivere ud fra, at beboerne skal have mest for pengene.

Konkrete opgaver kommer i miniudbud

Himmerland Boligforening har i forbindelse med indgåelsen af rammeaftalen frem til 2027 hovedsageligt været på udkig efter partnere, der kan påtage sig opgaven som totalrådgiver.

Dog forventer man, at der også vil også være enkelte rene arkitekt- eller ingeniøropgaver under rammeaftalen.

Ole Nielsen oplyser, at når der foreligger konkrete opgaver i totalrådgivning under rammeaftalen, vil disse komme i miniudbud blandt de seks virksomheder.

– De rådgivertilbud, der ligger til grund for rammeaftalen, er blevet evalueret i henhold til tildelingskriteriet ‘bedste forhold mellem pris og kvalitet’. I det hele taget har vi et stærkt fokus på, at vores beboere – uanset om der er tale om renovering eller nybyggeri – får mere for pengene. Den tankegang vil også være fremherskende, når vi under rammeaftalen går i gang med nye projekter, der endnu en gang vil gøre os til en af regionens betydelige bygherrer, siger Ole Nielsen.

Relateret indhold