Succes på Building Green Aarhus: “Et stort netværksevents af beslutningstagere”

Mere end 3.100 tog del i eventen, der over to dage i Aarhus Congress Center har budt på talere, debatter, udstillinger og netværk i rolige, naturlige omgivelser.
Ekstra stole måtte findes frem pga. den store efterspørgsel på siddepladser ved hovedscenen.
Ekstra stole måtte findes frem pga. den store efterspørgsel på siddepladser ved hovedscenen.

Building Green Aarhus 2024 er netop blevet afholdt i Aarhus Congress Center, og her var efterspørgslen efter siddepladser ved hovedscenen så stor, at ekstra stole måtte findes frem, mens der rundt omkring i gangene og ved de mange stande var fuld gang i dialoger, netværk og vidensdeling.

Læs også: Vandet kommer, men er vi klar til at tage de nødvendige løsninger i brug?

– Vi er både stolte og glade over årets afholdelse. Der har simpelthen været så god en stemning hele vejen rundt, lyder det fra Sarah Elhauge, adm. direktør, Building Green.

– Det var første gang i Aarhus Congress Center sidste år, og vi skulle lige lære stedet at kende. I år har vi gjort meget ud af at indretningen og bl.a. sørget for grønne træer og flere områder til ro og arbejde, så de besøgende har lyst til at være her længere tid, og det synes jeg, vi kom godt i mål med.

Til åbningen var der kø i arkaden af en bred vifte af fagfolk fra byggebranchen.
Til åbningen var der kø i arkaden af en bred vifte af fagfolk fra byggebranchen.

– Vi oplevede, at eventen blev brugt som et stort netværksevents af beslutningstagere i branchen. Det føltes næsten som en fætter-/kusine-fest. Derfor er det vigtigt, vi også er til stede i Aarhus, og det bliver vi selvfølgelig ved med, tilføjer hun.

‘De smukkeste byer er bygget af diktatorer’

Det helt store omdrejningspunkt var temaet ‘Livgivende byer og arkitektur’, og på de tre scener blev gode og sunde byer debatteret flittigt. Der var især fokus på at bygge inden for de planetære grænser, byggestop og Reduction Roadmap.

I og omkring Aarhus er der gang i mange spændende projekter, og der blev f.eks. talt om transformationen af amtssygehuset til boliger, det kommende ‘Træ’ på Sydhavnen, Aarhus Ø, det nye stadion i Kongelunden og meget mere.

Læs også: Byggeriets innovative unge får taletid på Building Green Aarhus

Et af de mange højdepunkter på Main Stage var, da bystrategisk chef i Aarhus Kommune Bente Lykke Sørensen og byudvikler Rune Kilden i en samtale modereret af journalist og tv-vært Christian Degn satte ord på deres erfaringer fra Aarhus Ø og deres ønsker for den fremtidige byudvikling i Aarhus.

Fra venstre Christian Degn, Bente Lykke Sørensen og Rune Kilden.
Fra venstre Christian Degn, Bente Lykke Sørensen og Rune Kilden.

Rune Kilden pegede på, hvordan nogle af de mest smukke og interessante byer i verden er bygget af diktatorer, og selvom borgerinddragelse i de forskellige projekter er smukt og vigtigt, så bliver man også nødt til at have sammenhængende områder, hvor der er en klar rød tråd både ift. økonomi, mennesker og bæredygtighed.

En sammenhængende udstilling

I Aarhus Congress Center hang hele udstillingen godt sammen og bestod bl.a. også af fire specialudstillinger, hvor de besøgende kunne gå på opdagelse i innovative løsninger hos startups på BG Innovation Jam, uddannelser til byggeriet på udstillingen Next Gen af University College Lillebælt og VIA University College og VIA Pavillion med forskningsprojektet ‘Fra marken til byggeri’.

Læs også: Genbrug: Nu går vi fra babyskridt til storskala

Derudover markerede anlægsgartnergruppen ideverde og Opland sig med et loungeområde ‘The Power of Natur’, hvor de med bl.a. buske, grene, træstubbe og flis viste, hvordan naturen kan indtage byen.

Ejer Annemarie Harris, Harris Tegl.
Ejer Annemarie Harris, Harris Tegl.

I årets afholdelse var der mange nye udstillere med og en af dem var Harris Tegl:

– Det er første gang, vi er med på Building Green Aarhus, men vi skal også med på Building Green København til oktober, fortæller ejer Annemarie Harris.

Læs også: Debat: Sundere og mere bæredygtige byer begynder i byplanlægningen

Hun uddyber:

– Vi er med, fordi vi har nogle produkter, som vi synes passer godt til eventen, og vi har haft en forrygende event, hvor vi har oplevet masser af interesse. Efter første dag var vores brochurer og prøver alle delt ud. Det er jo bare dejligt, så det har alt i alt været en succes.

Næste gang, eventen afholdes, bliver 9. og 10. april 2025.

Relateret indhold