Grøn bølge sætter aftryk på udviklingen hos Sundolitt

Elementproducenten Sundolitt oplever en markant stigning på 17,9 procent i salget af deres bæredygtige fundamenter Grøn Standard.
Grøn Standard er en elementtype, som Sundolitt oplever stadig øget salg ved. Pressefoto.
Grøn Standard er en elementtype, som Sundolitt oplever stadig øget salg ved. Pressefoto.

Antallet af nybyggede boliger på Sundolitts EPS-fundament Grøn Standard har nået nye højder.

I år har Sundolitt solgt 17,9 procent mere sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Dette på trods af coronakrisen og et generelt afventende marked. Ifølge administrerende direktør i Sundolitt, Henrik Vasylyeva, forventer man en endnu større stigning i efterspørgslen hen over efteråret:

– Vi har gennem sommeren oplevet en kolossal stigning i interessen for Grøn Standard, som vi tilskriver en kombination af fokus på bæredygtighed og høj produktivitet på byggepladsen. Vi kan tydeligt se tiltagende interesse for bæredygtige løsninger hos slutbrugerne, som især stiller spørgsmål og retter henvendelser til os via vores facebookside, siger han og uddyber:

– Vi ved også fra undersøgelser, at omkring 44 procent af danskerne er villige til at betale mere for klimavenlige løsninger, når de skal bygge hus. Men selvom klimahensyn er en mega-trend, tilskriver vi ikke hele stigningen øget fokus på bæredygtighed. De praktiske aspekter omkring Grøn Standard spiller også en stor rolle hos entreprenørerne, der især ser en fordel i at arbejde med de meget lette fundament-blokke, der er nemme at håndtere i byggeprocessen, siger han.

Fire ud af fem vælger Grøn Standard

I Smørum har Lundahl Kloak & Entreprenørservice lagt fundamentet til et 290 kvadratmeter stort familiehus med Grøn Standard fundament.

Husets store vinduesarealer har stillet særlige krav til fundamentet, så her har de bæredygtige aspekter mest af alt været en bonus. Huset samler sig nemlig om et privat gårdrum med store vinduespartier hele vejen rundt.

– Energirammeberegningerne viste, at det kun kunne løses med Sundolitts Grøn Standard. Det er samtidigt en billigere og meget hurtigere løsning. Blokkene vejer ikke noget og er lette at skære til. Jeg kan for det meste lave et billigere tilbud med Sundolitts løsning end med et klassisk fundament, fordi vi sparer en arbejdsgang med at grave og støbe render, fortæller Mikkel Lundahl, indehaver af Lundahl Kloak & EntreprenørserviceKun 20 procent af hans kunder får i dag lagt fundament af blokke. Resten vælger Sundolitt Grøn Standard, der sparer ham og hans folk for at blande, skovle og ligge på knæ, for at få det hele på plads.

Relateret indhold