Building Green skruer op for ambitionerne: – Grøn omstilling går for langsomt

Med årets tema 'Vejen mod Absolut Bæredygtighed' vil eventen blandt andet minde os om, at tiden er knap, og at bæredygtighed omhandler meget mere end CO2-aftryk.
https://acdn.dagensbyggeri.dk/article/_pics/118864_1_xl.jpg
https://acdn.dagensbyggeri.dk/article/_pics/118864_1_xl.jpg

Og tiden går, også for den grønne omstilling:

Dagen, hvor ressourcerne er opbrugt rykker nærmere, og derfor skal årets tema ‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’ udfordrer status quo. For selvom der kommer flere og flere bud på mere bæredygtige byggerier, er der fortsat lang vej til, at det er reglen mere end undtagelsen.

Og så skal temaet hjælpe os med at huske, at bæredygtighed ikke kun er CO2-aftryk, men også biodiversitet, luftforurening, overforbrug, økonomisk ulighed og vandforbrug.

Sådan lyder budskabet fra Building Green inden bæredygtighedseventen afholdes d. 2. og 3. november i Forum i København – for 12. gang:

Formand ved Concito, Connie Hedegaard, går i år på scenen i Forum. Foto: Stefan Frank thor Straten.
Formand ved Concito, Connie Hedegaard, går i år på scenen i Forum. Foto: Stefan Frank thor Straten.

– Alle taler om grøn omstilling, og mange arbejder på bedre og mere bæredygtige løsninger. Alligevel er der stadig for meget ‘business as usual’. Hvordan kan sektoren hurtigere gøre bæredygtighed og cirkulære materialer til regel og ikke undtagelse? Jeg håber, at Building Green kan inspirere til de næste store skridt, siger formand ved Concito, Connie Hedegaard, der i år er på scenen i Forum i år.

I stand til at designe en ny måde at leve på

En anden af årets talere er Kasper Benjamin Reimer Hansen. Han er arkitekt og Head of Innovation hos Effekt:

Kasper Benjamin Reimer Hansen, Effekt.
Kasper Benjamin Reimer Hansen, Effekt.

– Der er intet mere farligt for den grønne omstilling end illusionen om fremskridt. Derfor er de planetære grænser så vigtige, da de sikrer overgangen fra relativ til absolut bæredygtighed. Denne kobling mellem udvikling og biosfærens begrænsninger gør os i stand til at designe en ny måde at leve på, som er sund for både mennesker og planten. Derfor er det vigtigt, at Building Green sætter fokus dette emne i København, siger han.

Læs også: Building Green hylder også det gode samarbejde og initiativ

Adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, glæder sig over at opleve, at meget store dele af byggeriets værdikæde er i gang med at forberede sig på de nye klimakrav til Byggeriet fra 2023:

– Der er ingen tvivl om, at ambitiøs politisk regulering er en afgørende faktor for at sætte hastigheden op på den grønne omstilling. Jeg glæder mig til at deltage i Building Green, der kan give masser af inspiration og vidensdeling på tværs af værdikæden og ikke mindst tid til at netværke med andre, der brænder for et mere bæredygtigt byggeri, siger hun.

Lene Espersen. Foto: Maria Sattrup.
Lene Espersen. Foto: Maria Sattrup.

I starten er september præsenterer Building Green årets program.

Relateret indhold